Les instal·lacions d'art inicien una nova edició del festival Eufònic a les Terres de l'Ebre

El duet Varvara & Mar inauguren el cinquè certamen d´arts visuals i plàstiques el divendres, 19 d'agost, a Lo Pati d'Amposta

19 mayo 2017 18:27 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El català Mar Canet i l’estoniana Varvara Guljajeva formen Varvara & Mar, dos dels màxims representants de la línia de treball al voltant de la lectura de dades i la sobresaturació de l’actualitat, i es mouen entre les escultures cinètiques, la interacció i la ciber-identitat. Havent exposat en llocs de referència com el centre d’art Barbican de Londres, l’Arts Santa Mònica o l’Etopia de Saragossa, o festivals com Horizons (França) o al Tallinn Winter (Estònia), a Lo Pati presentaran dos peces inèdites al país, Tree of hands i Wifipedia.

La inauguració marca l’inici d’una sèrie d’inauguracions d’instal·lacions al llarg d’agost (l’hongarès Gábor Lázár, dia 20, al Castell de Miravet; el català Aleix Fernández, dia 26, a l’Antic Moli d’Oli d’Ulldecona; la japonesa Kyoka, dia 27, a la Cisterna del Vall d’Alcanar) que culminaran els dies 1, 2, 3 i 4 de setembre a la Ràpita i Amposta amb actuacions audiovisuals, instal·lacions artístiques, accions sonores, tallers i actuacions en espais naturals.

El director del festival Eufònic, Vicent Fibla, destaca que «s’ha incorporat un lloc molt impressionant, com la Cisterna d’Alcanar, on l’artista japonesa Kyoca recrea una instal·lació subtil en què, a través de la intereacció del so i l’espai, juga amb la reverberació, la llum i el so de l’aigua».

Totes les instal·lacions visuals es podran visitar fins a l’11 de setembre, excepte la del Castell de Miravet, que estarà oberta del 20 d’agost al 4 de setembre. «L’obra de Gábor Laázar, A Trap for Your Attention, és una de les més recomanables. Ubicada al celler del castell templer, és una exploració entre la rítmica sonora i la matemàtica», comenta Fibla.

Segons el director d’Eufònic, «cada artista encaixa al seu lloc i la idea és que el visitant es vagi desplaçant pels diferents pobles i pugui conèixer el territori. És una aposta de turisme cultural única i total».

Per facilitar aquesta coneixença del territori i les propostes artístiques, el dissabte 3 de setembre es durà a terme un tour en minibús que recorrerà les instal·lacions d’Alcanar, Ulldecona i Amposta.

«Cada any augmenta el públic. Són persones que compaginen el festival amb altres activitats que es fan al territori. També hi acudeixen moltes famílies. Eufònic tanca l’estiu», assegura Fibla.

Les inscripcions a les actuacions musicals que se centraran en diversos llocs de Sant Carles de la Ràpita, principalment, els dies 2 i 3 de setembre, ja es poden formalitzar a través de la pàgina web d’Eufònic a partir de demà dimarts, 16 d’agost.

Comentarios
Multimedia Diari