L’institut Montsià oferirà estudis de disseny 3D per a videojocs

L’institut ampostí amplia la seva oferta formativa en col·laboració amb el Sindicat

24 marzo 2022 19:10 | Actualizado a 25 marzo 2022 06:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’institut Montsià d’Amposta incorporarà per al curs 2022-2023 el Grau Superior d’Animació 3D, Jocs i Entorns Virtuals. Els estudis, que fins ara només es podien cursar a Barcelona, són fruit de la col·laboració entre l’institut, el projecte Video Art Game (VAG) i l’Antic edifici del Sindicat, on es faran bona part de les classes, tant pràctiques com teòriques.

Aquest nou grau formarà els alumnes en un àmbit innovador i competitiu. Carles Añó, director de l’INS Montsià valora aquest nou estudi explicant que «és una gran novetat, es tracta d’un cicle molt atractiu per a l’alumnat, però també per al teixit empresarial del nostre territori. Totes les tècniques i habilitats que l’alumnat aprèn amb aquest cicle de videojocs, després també són aplicables a altres àmbits com el disseny d’escenaris industrials, l’interiorisme o inclús en salut». Els estudis tindran una forta vinculació amb el FabLab, que va nàixer amb l’objectiu de ser un espai per a la innovació i l’emprenedoria, però també amb una gran vocació educativa. En aquest sentit, Adam Tomàs, alcalde d’Amposta, recorda que «vam dir que volíem que aquest fos un espai on hi passessin moltes coses», i ha avançat en diverses ocasions la voluntat d’oferir als centres educatius la possibilitat de formar els estudiants en noves tecnologies. D’aquesta manera, els alumnes de 6è de primària de les escoles d’Amposta podran fer activitats curriculars de Disseny i impressió 3D. «Volem que allò que passi aquí tingui una repercussió i doni valor afegit a les persones que s’estan formant al nostre territori per afavorir l’arrel del jovent i l’ocupabilitat», diu l’alcalde.

D’altra banda, Montse Perelló, directora de Serveis Territorials d’Educació a les Terres de l’Ebre, ha celebrat l’ampliació de l’oferta formativa al territori, tot referint-se concretament als nous estudis de la branca d’imatge i so com el grau de Vídeo, Discjòquei i So, que s’ofereix a Alcanar des de fa tres anys, i al de Realització de Projectes Audiovisuals a Tortosa, implementat el curs passat. Segons Perelló, hi ha hagut un «un canvi de xip en la formació professional», i aplaudeix que els centres vagin oferint cada cop més estudis que preparin l’alumnat, tant en coneixements digitals i tecnològics com per al propi futur laboral, no només a Terres de l’Ebre sinó a tot arreu. «Ens faltaven les TIC i la branca d’imatge i so com a família professional. Aquestes haurien de ser en tots els territoris, perquè les empreses no seran competitives si no avancem especialitzant-nos en aquesta formació professional. Parlem d’uns perfils que ens demanen a tota hora en el món empresarial i que no teníem».

Ampliació de l’oferta formativa

Des de l’institut, el director ha informat que de cara a l’any vinent també s’oferiran altres formacions noves com un curs d’especialització en Manteniment de vehicles híbrids i elèctrics destinat a aquells que anteriorment hagin cursat estudis relacionats amb els automòbils. «Les noves formacions ens permetran situar-nos en una tecnologia que serà, cada cop més, important en el futur i necessària en tots els tallers i concessionaris del territori», remarca Añó.

Comentarios
Multimedia Diari