Mor l’empresari i filantrop tortosí José Celma Prieto

El seu mecenatge va permetre l’establiment del centre de la UNED a Tortosa  i va fer possible la creació del parc d’escultures dels Jardins del Príncep, entre altres contribucions a la ciutat

28 marzo 2020 20:32 | Actualizado a 28 marzo 2020 20:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’empresari i filantrop tortosí José Celma Prieto, fill predilecte de Tortosa des del 1981, ha mort aquest dissabte als 95 anys d’edat. 

La seua contribució a la ciutat va permetre l’establiment del centre de la UNED o el conjunt escultòric dels Jardins del Príncep, entre d’altres. 

L’Ajuntament de Tortosa ha expressat el seu condol pel seu traspàs. Així mateix l’alcaldessa de la ciutat, Meritxell Roigé, a través de les xarxes, també ha traslladat el seu condol a la família i amics per la mort de Celma Prieto, de qui ha dit  que  «per sobre de tot va ser un home que estimava Tortosa, i que sempre es va mostrar molt compromès amb la ciutat».

Celma fou president de l’asseguradora Metrópolis, propietària de l’edifici del carrer d’Alcalà 39 de Madrid, imatge mítica de la capital espanyola. Celma, filantrop reconegut, va donar importants quantitats de diners per netejar les naus de la Catedral de Tortosa i de fet va ser qui va costejar les escales d’accés al temple. El 1967 va adquirir el Palau Capmany de Tortosa, catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local, on hi va haver la seu de Metrópolis Seguros fins fa dos anys.

Comentarios
Multimedia Diari