Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Obre el Delta Birding Festival amb més d’un centenar de propostes

L’espai MónNatura acull fins diumenge una nova edició del festival ornitològic de referència a la Mediterrània amb reconeguts experts

22 septiembre 2023 19:02 | Actualizado a 23 septiembre 2023 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Fundació Catalunya La Pedrera organitza fins demà diumenge una nova edició, i ja en van nou, del Delta Birding Festival, l’esdeveniment anual consagrat als amants de l’ornitologia, la natura, la conservació i les famílies amb sensibilitat ecoturística, que s’ha convertit en el festival de referència de la Mediterrània Occidental.

Aquesta novena edició presenta més d’un centenar de propostes molt diverses, acompanyades d’una gran fira de productes i serveis per als ornitòlegs i per a la gent que gaudeix de la natura en general. Així, s’han programat un ampli ventall d’activitats i tallers per a totes les edats, vom sortides guiades, en vaixell, conferències, tallers, exposicions fotogràfiques i l’alliberament d’aus entre d’altres.

Enguany també se celebra la segona edició del DBF Júnior, secció especial del festival per als nens i joves. Es consolida així aquesta iniciativa que ofereix als joves ornitòlegs aficionats menors de 18 anys l’oportunitat de presentar les seues investigacions i descobriments.

Cal destacar també que el tradicional alliberament d’aus, que tindrà lloc demà, i que comptarà com a madrina amb l’actriu i cantant ebrenca Carol Rovira.

El programa d’aquest any presentarà ponents d’elit, com l’escriptor, ornitòleg i fotògraf de fauna salvatge de gran prestigi Andy Swash conegut per les seves obres sobre ocells com Britain’s Birds o la guia d’identificació Europe’s Birds, recentment traduïda al castellà amb el títol Aves de España y de Europa. Una guía de identificación. O la jove fotògrafa de fauna salvatge, Rachel Bigsby, reconeguda a nivell internacional per les seves captivadores fotografies en concursos i publicacions com National Geographic i flamant guanyadora del Bird Photographer of the Year 2023 en la categoria de Millor Portafoli. A més, es comptarà amb Dominic Couzens, un reconegut observador d’ocells, autor i periodista britànic especialitzat en història natural i temes aviaris, que escriu regularment en publicacions com The Guardian, BBC Wildlife o el Bird Watching Magazine.

Al cicle de xerrades, conferències i debats, n’hi haurà un ampli ventall de temàtiques, des de les més tècniques, parlant, per exemple, dels «Impactes de la sobreexplotació sobre ocells tropicals», realitzada per Ana Benítez, investigadora del Museo Nacional de Ciencias Naturales o de la «Recuperació de l’ànec més amenaçat d’Europa, el Xarxet Marbrenc», per Ignacio Torres, subdirector de Biodiversitat i Canvi Climàtic de la Fundación Biodiversidad, fins a les més divulgatives, com la de Rachel Bigsby, que explicarà com és un estiu treballant com a fotògrafa d’ocells marins o la de María Muñoz, de Fundació Fernando González, que parlarà sobre què aporten les àrees protegides per al benestar de la societat. Fins i tot hi haurà un espai per al debat amb temes tant d’actualitat com ara la intel·ligència artificial aplicada a la fotografia, les reintroduccions de fauna o els parcs eòlics marins.

El Festival està també organitzat per Oryx-La botiga de l’amant de la natura, l’Institut Català d’Ornitologia (ICO), i compta enguany per primera vegada amb PhotoLogistics com a organitzador associat. Aquest esdeveniment té com a seu MónNatura Delta, l’equipament de la Fundació Catalunya La Pedrera ubicat al delta de l’Ebre.

Comentarios
Multimedia Diari