Obre portes l'espai gastronòmic a l'antic forn medieval de la Catedral

Disposa de set parades de restauració en un complex amb diverses sales a diferents nivells que conserva els elements medievals del forn de pa de la comunitat de canonges de la Catedral

19 mayo 2017 22:25 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Després de dos anys de treballs, ahir al vespre va obrir portes l’espai gastronòmic ‘El forn de la Canonja’, ubicat a l’antic forn medieval de la comunitat de canonges de la Catedral de la Tortosa.

Es tracta d’una de les apostes més decidides per revitalitzar l’oferta lúdica del nucli antic duta a terme per la inversió privada en els últims temps.

El complex es situa entre la porta de Palau-accés principal a la Catedral- i el carrer Taules Velles, al cor del nucli antic. En aquest espai s’hi va construir a mitjans del segle XV un forn de pa i pastisseria dins el complex de la canònica de la Catedral, part d’ell integrat avui a l’exposició permanent del Tresor de la Catedral. L’estructura del forn es manté quasi intacte, on destaquen unes arcades medievals i el fumeral de la cambra de cocció.

La rehabilitació l’ha dut a terme una promotora especialitzada en treballs de rehabilitació al nucli antic, Arca 94, que ha dividit el complex de diverses sales a diferent nivell en set parades de restauració, cadascuna amb un nom propi.

A l’antic forn i terrassa exterior s’hi ubica l’espai de cuina amb tapes calentes ‘La tapa’, de tapes fredes, ‘Lo rebost’, el bar anomenat ‘La barra’ , i la terrassa amb l’espai de cuina a la brasa, que porta per nom ‘La brasa’.

En un nivell inferior, i al carrer Taules Velles, se situa la gelateria ‘Gelats i més’, la cerveseria ‘El cau de Gambusí’ gestionada per l’empresa local del mateix nom i l’hamburgeseria-bocateria ‘ Bocata di cardinale’. El complex es completa amb una sala per a grups, lavabos, cuina i magatzem. L’oferta és d’una cuina tradicional, variada, amb productes majoritàriament de les Terres de l’Ebre; apunta un dels promotors del projecte, Oriol Forner. L’espai obrirà tots els dies, de dilluns a diumenge.

Comentarios
Multimedia Diari