Posen a disposició de les empreses el segell de la Reserva de la Biosfera

Avui entra en vigor la marca, dos anys després de la declaració de la UNESCO. S´espera que aporti valor afegit a les empreses que la utilitzin

19 mayo 2017 22:26 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

A partir d’avui, 1 de juliol, les empreses de les Terres de l’Ebre interessades a utilitzar en els seus productes i serveis el segell de la marca ‘Terres de l’Ebre, Reserva de la Biosfera’ ja poden formular les peticions a l’organisme competent, el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE).

L’ús de la marca, sobretot per als sectors agroalimentaris i turístics, era una de les principals fites a assolir després que el maig de 2013 la UNESCO va declarar Reserva de la Biosfera les Terres de l’Ebre, a excepció d’uns municipis al voltant de la central nuclear d’Ascó. Han calgut, doncs, més de dos anys per a constituir l’organisme gestor de la marca i redactar el seu reglament d’ús.

El COPATE ha identificat fins a 18 productes i serveis susceptibles de ser acreditats sempre i quan compleixi les condicions d’admissió i adquireixin compromisos per tal d’aportar valor afegir a la reserva. Aquests compromisos són amb la millora de la qualitat del mateix producte o servei, amb el territori, amb la sostenibilitat ambiental i amb la responsabilitat social.

Un centenar a finals d’any

Les sol·licituds i les peticions d’informació es poden formular a la seu del COPATE, als quatre Consells Comarcals o a la Cambra de Comerç de Tortosa. El termini d’acceptació de les mateixes s’estima en un mes. La Cambra de Comerç de Tortosa realitzarà les tasques de secretari del Comitè Avaluador de la Marca, encarregat de redactar l’informe tècnic previ a l’atorgament de l’acreditació.

El gerent de la Cambra de Comerç, Francesc Minguell, confia que la xifra d’empreses acreditades s’elevi fins a un centenar a finals d’any. En aquest sentit, el gerent planteja com una opció que les empreses rebin un pla d’acompanyament de la mateixa cambra per a fer un bon ús de la marca i evitar, per exemple, un ús indiscriminat que la pugui desprestigiar o emprar-la en productes o serveis no adequats.

En aquest sentit, el delegat del Govern a l’Ebre, Xavier Pallarès, ha animat els empresaris a veure la marca com una «oportunitat per garantir l’increment de vendes» dels seus productes i incrementar el seu valor afegit.

La principal eina per a promocionar la declaració de reserva de la biosfera serà una pàgina web confeccionada pel COPATE on es donarà visibilitat, entre d’altres, a les empreses que s’hagin acreditat. Això al marge, el consorci ha decidit, després de presentar una primera imatge de marca, emprar el logotip del Patronat de Turisme de les Terres de l’Ebre -de comú acord amb l’organisme de la Diputació de Tarragona-.

D’aquesta manera, s’integrarà la feina habitual de promoció de la marca turística per difondre la declaració de reserva de la biosfera. «Hem decidit sumar esforços, compartir la imatge de marca perquè el turístic era ja un logotip molt conegut», ha precisat la tècnica del COPATE, Noèlia Fabra.

Comentarios
Multimedia Diari