Puja a 27 positius del brot de Covid-19 entre joves de Deltebre

S’hauria originat en una sortida de final de curs dels alumnes de l’institut a Tenerife

26 junio 2021 10:47 | Actualizado a 26 junio 2021 10:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El brot de Covid-19 que afecta joves estudiants de Deltebre arribava als 27 positius aquest divendres, després dels cribratges fets pels serveis sanitàris a la població del Delta de l’Ebre. Segons detallen des de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre, el brot s’hauria originat en una sortida de final de curs dels alumnes de l’Institut  Deltebre a Tenerife. La situació està encara en fase de seguiment per part del servei d’Epidemiologia, i afecta actualment 27 persones després que divendres s’hagin detectat una desena de nous casos positius entre els contactes estrets, que s’eleven a prop de 165 persones.
Els equips d’Atenció Primària de l’Institut Català de la Salut (ICS) Terres de l’Ebre continuen treballant en el cribratge dels contactes estrets, mentre que de moment l’estratègia per part d’Epidemiologia és identificar, confinar i fer seguiment de tots els contactes estrets per tallar la transmissió i aconseguir un pròxim control del brot.
L’Ajuntament de Deltebre, seguint les recomanacions d’Epidemiologia, ha suspès totes les activitats previstes en deu dies des de la detecció del brot. El consistori recomana també a les entitats que suspenguin els actes que tinguin previstos o que s’hi extremin les precaucions. La suspensió afecta la Gala de Quintos, la inauguració de la piscina exterior i els actes programats la setmana que ve per commemorar l’Orgull LGTBI+. Si la situació epidemiològica es controla, se celebraran el diumenge 4 de juliol.
Aquest brot encara actiu se suma al que es va detectar entre joves els últims dies a Tortosa, també amb desens d’afectats. Des de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre demanen la màxima precaució, sobretot entre els joves, i que tota persona que pugui tenir simptomatologia compatible es posi en contacte amb el Sistema de Salut. Segons apunten, es continua avançant amb la immunització, però cal ser prudents i seguir totes les recomanacions i mesures de protecció, sobretot entre els col·lectius no vacunats.

Comentarios
Multimedia Diari