Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Rehabilitaran l’Absis de la Catedral i els Reials Col·legis de Tortosa aquest 2024

  La consellera Garriga inaugura les obres de restauració de la muralla del Rastre, acabades aquesta tardor

  23 noviembre 2023 18:53 | Actualizado a 23 noviembre 2023 18:53
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, acompanyada de l’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, i la responsable territorial a Catalunya de la Fundació «la Caixa», Patrícia Alocén, ha visitat aquest dijous les recents obres de restauració de la muralla del Rastre de Tortosa, realitzades en el marc del programa Temps de Gòtic.

  Les obres han consistit en la restauració d’un tram de muralla del segle XIV i en la construcció de l’accés al renovat camí de ronda, el qual ha permès recuperar el pas de ronda medieval i el trànsit dels vianants. La consellera de Cultura Natàlia Garriga ha destacat que amb l’actuació se li dóna «un nou impuls urbanístic i turístic», ja que ara es pot transitar per l’interior de la muralla. La consellera també ha avançat que es rehabilitarà l’antiga sinagoga del call jueu.

  L’alcalde de Tortosa Jordi Jordan ha remarcat el nou atractiu turístic que suposa la rehabilitació de la muralla, que genera un punt de vistes panoràmiques excepcionals sobre tota la ciutat, el Castell de la Suda i els Ports. «Des del 2015 teníem la base de la muralla al descobert a la plaça Mossèn Sòl, així que era evident que calia fer tot el recorregut, de 34 metres de desnivell», va expressar el batlle, tot destacant la «riquesa patrimonial immensa que té Tortosa i que hem de posar en valor». Jordan també ha apuntat que l’actuació contribueix a millorar la mobilitat urbana a peu, ja que genera una nova connexió entre els barris del Rastre, Santa Clara i la Simpàtica.

  Els treballs han anat a càrrec d’un equip interdisciplinari encapçalat pels arquitectes Carlos Vergés Alonso i Antoni López Daufí i executades per l’empresa Rècop Restauracions Arquitectòniques.

  A banda de la muralla del Rastre, amb el mateix conveni també s’actuarà aquesta primavera a l’Absis de la Catedral i als Reials Col·legis, a la seua façana, on ja han començat les obres.

  «Volem posar en valor tot l’impacte de Temps de Gòtic a la ciutat de Tortosa, ja que es tracta d’un emplaçament molt singular dins el projecte. Tres dels 11 monuments del projecte es troben a la ciutat de Tortosa», ha declarat per la seua banda la responsable de «la Caixa», Patrícia Alocén.

  Aquest mes de novembre s’ha iniciat la rehabilitació del forjat de la sala d’actes i les cobertes, els treballs de neteja i la consolidació dels paraments del claustre i de la façana principal dels Reials Col·legis, joia arquitectònica del Renaixement català. Les obres formen part també del programa Temps de Gòtic i tenen un cost de 120.000 euros. Es preveu que tinguen una durada de tres mesos.

  El projecte de les obres ha anat a càrrec de Bernat Humbert Navarro Prades i seran executades per l’empresa EMR Estudio Métodos de la Restauración SL. S’actuarà en la façana principal, deteriorada amb despreniments de materials, dels aplacats i d’alguns revestiments, i taques d’humitat, i en els revestiments dels paraments del claustre, que també estan força degradats. També s’intervindrà en el pati interior.

  Comentarios
  Multimedia Diari