Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Rubén Biarnés pren el relleu de Piñol i ja és el nou alcalde de Móra d’Ebre

Dignificar la fossa de Santa Magdalena, obrir el Museu Julio Antonio i desencallar l’heliport, alguns dels seus projectes

| Actualizado a 30 junio 2022 23:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Rubén Biarnés ja és l’alcalde de Móra d’Ebre. El nou batlle va prendre possessió ahir al vespre en un ple extraordinari, després que l’anterior alcalde de la capital de la Ribera d’Ebre, Joan Piñol, ratifiqués la seua renúncia fa quinze dies.

«Encaro aquest repte amb molta il·lusió, és molt important per a mi. Agraeixo la tasca que ha fet l’anterior alcalde, Joan Piñol, i el fet que haja fet un pas al costat i em done ara el bastó em dona molt de valor i ho encaro amb molta il·lusió i respecte. Tot l’equip de govern m’ha encoratjat a liderar el projecte», va declarar el nou batlle, tot fent també un agraïment a la seua dona i la seua filla i a totes les persones que al llarg d’aquests dies li han traslladat el seu suport. «Joan Piñol ha deixat el llistó molt alt. Portava 11 anys sent alcalde i ha sigut una persona de referència per a mi».

Piñol va renunciar a l’alcaldia un any abans de les eleccions del 2023 per motius de salut i per impulsar el seu successor de cara a les pròximes eleccions municipals. A més, ja va anunciar en el seu moment que no esgotaria el mandat.

Biarnés fins ara havia ocupat el càrrec de regidor de Comerç, Turisme i Promoció Econòmica. El nou batlle explica al Diari que l’objectiu és seguir treballant en la mateixa línia que en els darrers anys, amb el mateix equip, «per aportar el meu gra de sorra perquè Móra d’Ebre siga el que ha de ser».

En aquest sentit Biarnés ha expressat que vol ser «l’alcalde de tots els veïns, i per això penso que escoltar és fonamental. Un alcalde ha de saber escoltar els seus veïns. Penso que el fet de ser una persona jove i nova contribuirà a no tenir temor de provar coses noves. La il·lusió ara mateix és el més important, la gent veurà que tenim moltes ganes i que l’equip em recolza».

El nou alcalde ha detallat alguns dels principals projectes que vol portar a terme de forma imminent, durant aquest any abans de les properes eleccions. És el cas per exemple de dignificar i fer visitable la fossa de Santa Magdalena, que va ser hospital de campanya durant la batalla de l’Ebre. Un altre dels projectes que Biarnés vol donar-li celeritat és el Museu de l’escultor Julio Antonio. «Hem de tenir un lloc per honorar les obres de Julio Antonio. És un projecte important», ha destacat.

Un projecte que també es vol reemprendre són les millores al castell de Móra d’Ebre, per fer-lo més visitable i accessible i poder-hi celebrar actes culturals i patrimonials. Biarnés també vol posar fill a l’agulla a la situació del CAP de Móra d’Ebre. «Creiem que s’ha d’estudiar si fer un de nou o almenys ampliar els horaris», ha precisat. Així mateix desencallar l’heliport de Móra d’Ebre és un dels temes pendents per a l’equip de govern. «És un tema que ha anat passant i que cal resoldre. Cal tenir un heliport no només per l’hospital», ha apuntat. Altres projectes són la rehabilitació del camp de futbol o avançar en l’agermanament amb el poble francès de Bonson.

L’equip de govern de Móra d’Ebre està format actualment per set regidors de Junts per Móra i un regidor no adscrit. Durant el ple d’ahir també va prendre possessió del càrrec la regidora Lorena Sastre, que passa a encapçalar la regidoria de Comerç, Turisme i Igualtat.

Comentarios
Multimedia Diari