Salut fumigarà aquest dimarts els pins afectats per la processionària al pati del dispensari de les Cases d'Alcanar

El centre es manté tancat preventivament des del passat dijous després que els tres treballadors hagin patit urticària per la presència dels cucs

| Actualizado a 22 mayo 2017 21:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'Institut Català de la Salut (ICS) fumigarà i netejarà aquest dimarts al matí els pins del pati del dispensari mèdic de Les Cases d'Alcanar (Montsià), tancat preventivament des del passat dijous per la plaga de la processionària, tal i com va avançar l'ACN. La presència dels cucs va causar urticària als tres treballadors dels centre mèdic, fet que ha obligat a traslladar temporalment les consultes al CAP d'Alcanar. La plaga procedent dels pins afecta també el pati de l'escola Marjal, situada just al costat. L'Ajuntament d'Alcanar ha recordat que la competència del manteniment d'aquest espai correspon a l'ICS, tal i com va reconèixer fa mesos per carta el director territorial del Departament de Salut.

El consistori ja va transmetre el passat mes de setembre a la Generalitat la necessitat d'actuar als tres pins del pati del consultori mèdic per evitar que la plaga es propagués i generés problemes, com finalment ha ocorregut. El director territorial de Salut, Albert Gómez, va respondre llavors que va transmetre aquesta petició al Servei d'Infraestructures de l'ICS de les Terres de l'Ebre, com "encarregat de la gestió" de les instal·lacions. Per contra, el delegat del Govern, Xavier Pallarès, va arribar a assegurar la setmana passada que la responsabilitat, en aquest cas, era exclusivament municipal.

En un comunicat fet públic aquest mateix dilluns, el consistori canareu ha reiterat que, per la seva banda, ja va actuar el passat mes de setembre efectuant tractaments amb plaguicides als pins del pati de l'escola del Marjal, de propietat i competència municipal, situada al costat del dispensari. Tot i això, i davant la impossibilitat d'eradicar totalment la processionària d'aquests pins, el govern municipal treballa per trobar solucions definitives, sense descartar la possible tala dels arbres.

Comentarios
Multimedia Diari