Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Tortosa viu amb emoció la Processó de la Cinta, tot i el cap de setmana passat per aigua

La cerimònia és un dels actes més emblemàtics de les festes i on participa més gent. Malgrat la pluja de les últimes hores, es va poder celebrar amb normalitat pels carrers de la ciutat

03 septiembre 2023 21:15 | Actualizado a 04 septiembre 2023 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Ahir a la tarda Tortosa va viure un dels actes més emblemàtics de les seves festes majors, la Processó en honor a la patrona de la ciutat, la Verge de la Cinta. El seguici va sortir de la Catedral i va recórrer els principals carrers de la localitat davant l’atenta mirada dels tortosins que veneraven la Verge al seu pas.

Com ccada primer diumenge de setembre, es va celebrar aquest acte, un dels més esperats pels veïns i també un dels més emotius de les festes. Va començar cap a les 19.30 h i, per sort, va poder dur-se a terme amb normalitat, tot i la situació climatològica que ha modificat la programació d’alguns dies de festes.

Enguany la processó va ser presidida per l’arquebisbe de Tarragona, l’Excm. i Rvdm, Joan Planelles i Barnosell, que també va oficiar la Solemne Missa Estacional, celebrada al migdia. Així mateix, van formar part de la processó tant les autoritats com les pubilles i pubilletes.

A més, el recorregut va comptar amb l’acompanyament del Seguici Festiu de la Cinta, la Lira Ampostina i la Banda Municipal de Música de Tortosa.

Pel que fa al portador de l’Estendard principal, l’honor va recaure enguany en el Pare Abat del Monestir de Poblet, Octavi Vilà, a qui van acompanyar com a borlistes Luis Javier Muñoz, confrare de la Reial Arxiconfraria de la Cinta en representació del grup de treball de la mateixa i el catedràtic en Ciència i Enginyeria de Materials, Javier Gil Mur en substitució dels representants de l’Ajuntament del municipi lleidatà de Llimiana que no van poder participar en l’esdeveniment per problemes de darrera hora.

La Junta de la Cort d’Honor de la Mare de Déu de la Cinta, va confiar la seva bandera a Sandra Patrícia i Oicata, que van ser acompanyats com a borlistes Pepi Romero i Pla i M. José Maigí.

La processó va transcórrer amb total normalitat, acabant com és habitual al voltant de les nou de la nit amb un dels moments més solemnes, la pujada de la Mare de Déu alçada per les escales de la Catedral, envoltada de persones cantant l’Himne de la Cinta amb la claror de les espelmes i el repic de les campanes.

Abans d’iniciar-se el recorregut es va fer el lliurament de la bandera de la ciutat a les colles de correfoc de Tortosa en reconeixement de la seva participació en la celebració dels 40 anys del correfoc.

Final de Festa

Les festes acabaran avui, dilluns, si el temps ho permet, amb les andròmines al riu, activitats esportives i animació infantil amb xocolata, entre altres. També s’entregaran els premis del circuit de Penyes, i es farà el Cosso Iris. La cloenda final anirà a càrrec dels Quicos amb la seva música d’arrel.

Cal recordar que la recollida de les ofrenes a la Cinta i el Castell de Focs d’artifici que s’havien de fer dissabte, tindran lloc avui dilluns.

Comentarios
Multimedia Diari