Ulldecona uneix noves tecnologies i art rupestre

El municipi s’alia amb La Alberca (Salamanca) i Nerpio (Albacete) per desenvolupar un projecte innovador de difusió del patrimoni

19 febrero 2022 19:00 | Actualizado a 20 febrero 2022 12:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament d’Ulldecona treballa conjuntament amb els consistoris de La Alberca (Salamanca) i Nerpio (Albacete) per impulsar un projecte innovador de difusió de l’art rupestre, a través de les noves tecnologies. Representants dels tres municipis, que compten amb importants jaciments d’art rupestre, juntament amb tècnics de les empreses Cineproad i Adel Consultores, s’han reunit aquesta setmana a Ulldecona per concretar els objectius i el calendari. El compromís assolit inclou presentar la proposta al Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme per optar a fons europeus, dins la convocatòria del programa d’experiències de turisme, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Els tres ajuntaments signaran properament un conveni de col·laboració per tal de formalitzar el treball conjunt. Es tracta d’una iniciativa pionera entre municipis de tres comunitats autònomes diferents, Castilla-León, Castilla-La Mancha i Catalunya, amb un patrimoni compartit i amb voluntat d’apostar per la promoció d’aquest com a motor de dinamització turística, cultural i econòmica. «La voluntat és oferir una experiència innovadora, emprant les noves tecnologies per experimentar i comprendre millor aquest patrimoni únic i el paisatge on es troba», explica l’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura.

Els ajuntaments s’han posat en contacte a través de Juan Ruiz, professor i investigador de la Universidad de Castilla-La Mancha que ha treballat als tres municipis, en el cas d’Ulldecona, en la creació d’una gigafoto sobre l’art rupestre present a la serra de Godall.

Les pintures rupestres d’Ulldecona són patrimoni de la Humanitat per la Unesco, junt amb tot l’art rupestre llevantí. Des de l’Ajuntament del municipi del Montsià fa temps que es treballa en col·laboració amb d’altres zones (Valltorta-Gasulla, al País Valencià) en l’ús de les noves tecnologies per a donar a conèixer i comprendre millor aquest art, creat pels pobladors del territori de fa uns 8.000 anys. En aquest sentit, en les visites guiades als abrics de l’ermita de la Pietat (on hi ha també el centre d’interpretació) es fa servir una aplicació de realitat augmentada per poder observar millor els detalls de les figures pintades a la roca: animals i caçadors de la prehistòria.

Comentarios
Multimedia Diari