Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Un tortell de Reis fet a Flix és seleccionat com un dels millors de Catalunya

El dolç, creat per Pau Carranza de la Pastisseria Larrosa, és finalista del concurs de millor tortell clàssic farcit de massapà, organitzat per la plataforma digital especialitzada Panàtics

| Actualizado a 05 enero 2023 07:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un dels millors Tortells de Reis farcit de massapà de Catalunya està fet a Flix. L’ha creat el pastisser Pau Carranza, de la pastisseria Larrosa, i ha estat reconegut per l’espai web especialitzat en pa i productes relacionats, Panàtics.

Després de valorar el pes, l’aspecte exterior, la qualitat, l’aroma i el gust; el jurat del concurs Tortell Clàssic de Reis de Catalunya 2022, format per professionals del sector, va atorgar la segona posició a aquest tortell fet a la Ribera d’Ebre, i a un altre fet a Casa Moner de Girona. El primer premi se’l va emportar el presentat per Albert Sánchez de la Pastisseria Joan de El Papiol.

El tortell de Carranza va obtenir una bona valoració per l’ús de torró de rovell per al farciment i diversos elements en el brioix que el fan més aromàtic i això ha generat un repunt en les vendes.

«Enguany ja tenim molts més d’aquests tortells encomanats dels que teníem habitualment. En haver buscat que no fos embafós i haver-lo tret abans d’hora, la gent l’ha pogut provar i ha anat prou bé», explica el pastisser, tot destacant que això va més enllà de fer un dolç, també reivindica una tradició. «Al final també fa il·lusió perquè el concurs s’impulsa per tal d’ajudar al fet que aquest tipus de tortell no es perdi, que no passi tan desapercebut i que la gent el demani més».

$!El tortell premiat està farcit de turró de rovell. Foto: Joan Revillas

D’altra banda, aquesta distinció ajuda a revalorar l’ofici i el mateix establiment. «Haver estat finalistes és un reconeixement que ens posa al lloc, ens dona més prestigi i valora la feina que fem».

Així mateix, fa una defensa del producte artesà i de qualitat, que molts cops queda, malauradament, desvalorat davant de productes més industrials i barats. «És molt més ràpid anar al súper, però al final qui vol comprar un bon tortell ve a la pastisseria. Val més la pena, perquè al final només se’n menja un cop l’any i comprant el bo vas al segur». De tota manera, amb la inflació, els preus dels dos tipus d’aquest mateix producte s’han assimilat bastant, però Carranza assenyala que «la qualitat és tan diferent que el preu no té res a veure».

Un any de reconeixements

Aquest 2022 ha estat un any de reconeixements per a la pastisseria Larrosa de Flix. A més d’haver estat finalistes en el concurs de tortells el passat mes de desembre, al primer trimestre també van entrar a al llistat de les 50 millors de tot Catalunya dels premis Fava de Cacau de Sant Vicenç dels Horts, juntament amb dos establiments ebrencs més, la Pastisseria Bahia de l’Ampolla i Peralta Pastissers de Tortosa.

Així mateix, un altre producte també ha estat premiat enguany. A l’abril, Carranza va resultar guanyador de la cinquena edició del Concurs al millor Pa de Sant Jordi 2022, organitzat també per Panàtics amb el Suport del Gremi de Flequers de Barcelona.

Repunt en les comandes de tortells de reis

Després del concurs, les vendes a la pastisseria Larrosa han augmentat. Aquesta tendència també es veu reflectida en molts altres establiments per l’eliminació de les restriccions i la tornada a la normalitat i, segons asseguren professionals del sector, també podria venir causada pel tancament de negocis durant la pandèmia, fet que ha redirigit el flux de clients cap a altres pastisseries.

El president del Gremi de Pastissers Artesans de Tarragona i propietari de la pastisseria Conde, Josep Gonzàlez, explica que de moment la previsió és bona. «Hi ha molta demanda, el problema és que ve molta gent d’última hora, però està anant molt bé. Enguany hi ha un fet molt positiu, que és la venda del tortell gran, això vol dir que la gent es torna a reunir. En els últims anys els tortells eren més petits», detalla, afegint que «les dades són inclús millor que en prepandèmia, Crec que la gent s’està animant».

Comentarios
Multimedia Diari