Una dècada seguint el llegat de Carmel Biarnés

Ascó ha acollit la X Jornada d’Estudis Locals i Territorials Carmel Biarnés i se n’ha publicat un llibre amb totes les ponències

09 octubre 2018 09:18 | Actualizado a 11 octubre 2018 11:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La sala d’actes de l’Ajuntament d’Ascó va acollir el dissabte passat la X Jornada d’Estudis Locals i Territorials Carmel Biarnés. 
El mes de febrer de 1997 es complia el 5è aniversari de la mort de l’insigne asconenc Carmel Biarnés i Biarnés. Aleshores, i a partir d’una iniciativa endegada per membres de la revista Malpàs es va dur a terme, al Casal Municipal, una exposició en homenatge a aquest homenot riberenc. Paral·lelament la revista compilava, en un suplement especial de 32 pàgines, un recull d’articles i reportatges fotogràfics signats per nombrosos amics i coneguts de Carmel que, a tall d’homenatge, volien recordar la seva figura i deixar un primer testimoni del seu llegat. 
El 2009, prenent el testimoni d’aquella primera iniciativa, el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, l’Associació Cultural Lo Llaüt i l’Ajuntament d’Ascó organitzaven la primera Jornada d’Estudis Locals i Territorials Carmel Biarnés, que naixia amb voluntat de continuïtat anual i amb l’objectiu d’esdevenir una plataforma per reivindicar la seva figura, tot donant a conèixer la seua polifacètica activitat. 

Ara, amb motiu d’aquesta desena edició, l’Associació Cultural Lo Llaüt amb el suport del CERE i de l’Ajuntament d’Ascó ha editat el llibre Lo riu com a herència, que es va presentar dissabte a càrrec de l’escriptor i periodista Xavier Garcia Pujades. Es tracta del recull de ponències que s’han presentat en les diferents edicions de la Jornada d’Estudis Locals i Territorials Carmel Biarnés, d’ençà que es van començar l’any 2009. Qui estigui interessat en adquirir-lo pot fer-ho al preu de 15 euros contactant amb l’associació cultural Lo Llaüt o bé el CERE.

L’homenot de la Ribera

Carmel Biarnés i Biarnés (Ascó, 7 d’octubre de 1928, 29 de febrer de 1992) fou un destacat humanista, escriptor, fotògraf, poeta, periodista i articulista i investigador. «Carmel va ser allò que avui en diríem un activista cultural que, amb la seva empremta, va saber trametre il·lusió i neguit a altres companys de viatge possibilitant la creació d’un dels principals llegats de la comarca, el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre», expliquen els organitzadors de la jornada que l’homenatja des de fa deu anys.

Comentarios
Multimedia Diari