Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Una esquerda accelera l’enderroc de les cases en ruïna de la plaça de l’Absis de Tortosa

La deconstrucció ha generat una nova espectacular silueta del patrimoni històric

16 abril 2024 18:33 | Actualizado a 16 abril 2024 18:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Tortosa ha declarat en ruïna tres edificis més del carrer Costa de Capellans, davant la situació de risc de col·lapse d’aquests immobles, situats just al costat dels altres quatre que ja es van declarar en ruïna el passat mes de gener arran d’un incendi. De fet, durant els últims dies en el marc de les obres de demolició, va quedar al descobert una mitgera existent a l’immoble número 21, que va posar de manifest el seu mal estat, amb l’estabilitat estructural compromesa. També els altres dos immobles presenten un estat avançat de degradació amb esquerdes generalitzades i el sostre parcialment esfondrat, segons els informes dels tècnics municipals.

«Es tracta d’un enderroc que ja havíem decidit i, per això fa una setmana que vam aprovar el projecte, però la situació d’extrema precarietat dels elements constructius i estructurals dels tres edificis ha provocat que els declarem en situació de ruïna imminent i que actuem de manera immediata», ha explicat l’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan.

Una vegada finalitzat l’enderroc, l’Ajuntament estudiarà les opcions per reurbanitzar-lo i poder connectar tot el passeig de Ronda, entre el barri del Castell i el de Sant Jaume.

Comentarios
Multimedia Diari