‘Versos contra la violència’, nou llibre i espectacle

El recital de poesia celebrat a l’octubre a Roquetes i a la Ràpita nascut en resposta a la violència policial esdevé volum i espectacle

15 diciembre 2017 10:41 | Actualizado a 19 diciembre 2017 11:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El col·lectiu diLLUMs d’Arts al Forn de Tortosa és un grup obert de gent amant de la cultura, que de forma anàrquica i informal es troba el primer dilluns de mes a Tortosa per compartir idees i projectes. L’1 d’octubre passat al vespre, Ricardo Gascón, un dels participants més actius del col·lectiu, a través del grup de Whatsapp, va preguntar a Eduardo Margaretto, de la Ràpita: «Eduardo, com estàs?»

Aquesta simple pregunta, unida a l’impacte emocional provocat per la violència policial patida aquell dia als municipis de la Ràpita i de Roquetes, va desencadenar la necessitat de fer alguna cosa per mostrar la solidaritat mitjançant la paraula, els versos i la cultura. 
I d’aquesta manera van néixer els dos recitals Versos contra la violència, que van tenir lloc a la Ràpita, el 7 d’octubre, i a Roquetes, el 8 d’octubre, organitzats per diLLUMS d’Arts al Forn, l’associació Mar de Fora de la Ràpita, la Biblioteca Mercè Lleixà de Roquetes, i els ajuntaments de Sant Carles de la Ràpita i Roquetes.

En un temps rècord, i gràcies a l’entusiasta col·laboració de tothom, els recitals van aplegar la participació d’una setantena d’escriptors, músics i cantants, alguns de llarga trajectòria i d’altres inèdits fins aquell dia, que pujaven per primer cop dalt d’un escenari. 

Atès que van ser moltes les persones que van enviar textos a través de les xarxes, perquè no pogueren assistir als recitals, el col·lectiu i l’associació van voler que restés quelcom material d’aquests moments viscuts, i d’aquesta forma han creat el llibre Versos contra la violència, gràcies a Onada Edicions.

El llibre conté textos propis llegits els dies dels recitals, amb il·lustracions, amb textos arribats d’arreu dels Països Catalans, i de més enllà. Hi intervenen autors consolidats com, per exemple, Manuel Pérez Bonfill, Ignasi Blanch, Jesús M. Tibau, Jordi Duran, Mario Pons, Manel Ollé, Tomàs Camacho, Montse Boldú, Núria Menasanch, Miquel Reverté i molts altres.

Ara, per presentar el llibre fins i tot se n’ha creat un espectacle teatral, de la mà del dramaturg Valer Gisbert, que conté poesia, música, sanda i teatre.

L’estrena d’aquest espectacle serà el divendres 29 de desembre, a les 21.30 hores, al Teatre Auditori Felip Pedrell de Tortosa. L’aforament és limitat, la informació i reserves es poden fer al web dillums.blogspot.com i a través d’invitacions que es trobaran a partir de la setmana vinent a La 2 de Viladrich, Arts i papers, la Biblioteca Marcel·lí Domingo. És un espectacle gratuït que funciona amb taquilla inversa: amb un donatiu voluntari.

Cal comentar que en 48 hores des de l’anunci de l’estrena de l’espectacle ja hi ha gairebé 200 reserves. I és que els organitzadors asseguren que això no ha fet més que començar.

Les properes representacions de l’espectacle seran a l’Ampolla el 13 de gener; a l’Ametlla de Mar, el 14 de gener; a Campredó, el 19 de gener; a Falset, el 28 de gener; a la Ràpita, el 2 de febrer; a Deltebre, el 3 de febrer; a Barcelona, el 8 de març, i a Amposta, el 21 de març.

Comentarios
Multimedia Diari