Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Xocolata amb identitat artesanal i ebrenca

  Empreses. Xocolata CREO, vuitanta anys mantenint la tradició sense oblidar innovar

  04 marzo 2024 07:13 | Actualizado a 04 marzo 2024 07:15
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Quan una persona marxa de la seva terra, tendeix a emportar-se aquelles coses que més li recorden al seu lloc d’origen i que generen una sensació d’estar connectat als seus orígens, tot i ser a quilòmetres de distància. En el cas dels ebrencs, molts solen optar per emportar-se coses tan bàsiques com l’oli o l’arròs, però com se sol dir, «sempre queda un lloc per al dolç» i la xocolata de la marca CREO es presenta com una molt bona opció.

  Amb ja 80 anys d’història, l’empresa tortosina de producció de xocolata és també una de les més emblemàtiques del territori, sobretot per mantenir-se fidels a la tradició. Després de tants anys, el producte estrella encara és la xocolata a la pedra, un producte que ha alimentat milers d’ebrencs al llarg dels anys. «És tot un repte ser referents i seguir en peu després de tants anys», destaca Cinta Benet des de l’equip de gerència.

  Potser part de l’interès pel producte és que, encara avui, es continua preparant de manera tradicional tal com es feia abans, mantenint la textura i el sabor, defugint d’artificialitats. Tot un repte, tenint en compte la difícil situació del cacau i també la socioeconòmica, però des de CREO es proposen fermament no deixar d’abraçar l’artesania i mantenint la qualitat del producte. «Volem continuar fabricant de la mateixa manera, artesanalment, amb les màquines antigues, perquè intentem conservar un ofici que si no, d’altra manera es perdria. I continuarem lluitant per conservar això».

  La tradició no oblida la innovació, sempre tan necessària en el món empresarial. En els últims anys, CREO ha llençat productes com un gelat, que manté la fórmula de la xocolata a la pedra o un preparat de garrofa. «No tindria massa sentit posar-nos a fer coses molt noves sense tenir en compte la nostra trajectòria», diu Benet, que recorda també que fa alguns anys es va recuperar l’embalatge antic i es va optar per fer servir de nou el logotip antic, un canvi per mostrar tota una història de vuit dècades i que no oblida d’on ve.

  L’art de la xocolata

  Benet té molt clar que la marca té un fort component identitari i que era molt necessari lligar-ho amb altres àmbits, com la cultura. Fa un parell d’anys, CREO va engegar una campanya per visibilitzar artistes ebrencs, «d’una manera diferent» i apropar-lo a nous públics, «donant l’oportunitat de conèixer que aquí també es fa art i té potencial».

  En la campanya, que es du a terme durant la temporada de Nadal, la xocolata va acompanyada d’unes petites postals dissenyades per un il·lustrador ebrenc diferent cada any. De moment, ja s’han sumat a la iniciativa el roquetenc Ignasi Blanch, l’ampostí Hernan en H i la tortosina Marta Viladrich.

  «Intentem que es conegui l’art del territori. Demostrar que tenim cultura, molt art i moltes coses que valen la pena», conclou la xocolatera.

  Visites a la fàbrica de xocolates CREODes de CREO s’organitzen habitualment visites a la fàbrica per mostrar el procés de producció de la xocolata. «En aquestes visites intentem transmetre la nostra feina i mostrar com treballem, però sobretot l’amor a allò fem. El que és bonic és obrir les portes, que la gent ho vegi i s’emocione», detalla Benet.

  Comentarios
  Multimedia Diari