L’Espluga de Francolí augmenta les hores de talls d’aigua

Els dipòsits es troben en una situació extrema, al 10% de la seva capacitat, i això ha accelerat la decisió

28 noviembre 2023 18:46 | Actualizado a 29 noviembre 2023 07:00
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ja fa més d’un any que els veïns i les veïnes de l’Espluga de Francolí pateixen talls d’aigua durant les nits. La sequera i la falta de pluja ha fet que això s’accentuï encara més, i ara en lloc de començar a les deu de la nit, s’iniciaran a les vuit de la tarda i s’allargaran fins a les deu del matí. Unes catorze hores sense aigua als habitatges, ni en altres indrets perquè la situació dels dipòsits és extrema, es troben al 10% de la seva capacitat. Els talls d’aquesta fórmula ja van començar ahir, i s’allargaran fins que es vagi recuperant aigua en aquests dipòsits.

L’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal ha reconegut que la situació és crítica, en part també, perquè els pous que hi ha ara estan donant menys aigua que unes setmanes enrere. Tot això, es va accentuar diumenge passat quan els dipòsits es van quedar sense aigua i el servei es va tancar a les cinc de la tarda, i no es va reprendre fins a les 10 del matí, unes 17 hores sense aigua. Una problemàtica, llavors, que ha anat en augment.

Des del consistori aniran informant de com evoluciona tota la situació. De moment, continuen contractant camions cisterna per abastir-se, la setmana passada van necessitar 140 camions, 45 viatges més que l’anterior, amb un cost de gairebé 20.000 euros, concretament 19.360.

Des del consistori pretenen donar aquestes informacions cada setmana, perquè la ciutadania sigui conscient de la despesa que suposa. De fet, ja fa unes setmanes, Vidal, va reconèixer que havien fet una despesa amb camions cisterna que superava el mig milió d’euros.

Son conscients que quan es puguin connectar al Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) la situació serà diferent, però així i tot fan una crida al consum responsable a tota la ciutadania, perquè la situació és preocupant a tot el territori.

La setmana passada
es van necessitar 145 camions amb un cost de gairebé 20.000 €
Comentarios
Multimedia Diari