Rehabilitaran onze quilòmetres de la xarxa d’aigua amb baixa pressió a Santa Coloma de Queralt

L’Ajuntament ha rebut més de 333.000 euros del fons Next Generation per dur a terme tot el projecte, que té un cost de 579.457 euros

30 agosto 2023 13:34 | Actualizado a 30 agosto 2023 13:37
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Santa Coloma de Queralt engega un projecte de rehabilitació de la xarxa d’aigua en baixa pressió. La intenció és modernitzar aquesta xarxa de canonades, ja que els materials han quedat envellits, perquè feia molts anys que no es canviava. Des de l’Ajuntament del municipi consideren que és un projecte molt important i que era necessari que es tirés endavant.

La intenció és que tota l’obra comenci dilluns que ve, el 4 de setembre, i que tingui una duració de vuit mesos, o sigui que acabi el mes de maig. La licitació ja es va tirar endavant, i es van presentar set empreses, i es va adjudicar per mèrits a una del municipi.

Des de l’Ajuntament expliquen que les canonades actuals son de fibrociment, un material obsolet i poc eficient, i això serà substituït per unes de polietilè d’alta densitat.

En total les obres afectaran onze carrers: carrer dels Bous, carrer de les Carnisseries, carrer Progrés, plaça del Portal, Raval dels Capellans, plaça del Portalet, carrer Sant Roc, carrer Verge del Pilar, carrer Francesc Moragues, carrer Sant Magí i carrer Mare de Déu de Montserrat. En total, es canviaran tres quilòmetres de canonades, amb un pressupost de 579.457, 46 euros, IVA inclòs.

L’obra l’han pogut finançar gràcies, en part, amb l’ajuda dels fons europeus Next Generation, amb un import de 333.095, 96 euros. Per tant, més del 50% serà finançat per aquests diners europeus. No és un cas exclusiu, ja que hi ha altres municipis de la zona que també hi han optat, i han volgut dur a terme aquestes obres.

Set empreses es van presentar a la licitació de l’obra, que tindrà una duració de vuit mesos

Des de l’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt asseguren que a través del projecte es reduiran les pèrdues de la xarxa d’aigua municipal en un 20%. Un fet important, i sobretot ara que es viu una sequera intensa. Així doncs, els usuaris i les usuàries rebran l’aigua amb més potència. A més no es perdrà el recurs pel camí, fent que no hi hagi malbaratament del recurs pel camí.

Els consistoris veuen que aquest fet cada cop és més rellevant, especialment perquè veuen que amb el canvi climàtic la sequera serà un fet accentuat, i que s’haurà de controlar, i evitar que es gasti aigua de forma incorrecta, i que es pugui comptar amb el recurs el màxim possible. Per aquest motiu, ho veuen com un dels projectes més crucials que es fan al municipi.

A més és una fórmula també de preparar la xarxa d’aigua de Santa Coloma de Queralt per l’arribada de l’aigua del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT). Una demanda que fa molts anys que es té, i que des del consistori han defensat, ja que actualment, l’aigua que hi ha al municipi no és bona per beure, i amb l’arribada de l’aigua del CAT ho serà.

És un projecte que fa molts anys que s’arrossega, i que el Consell Comarcal de la Conca de Barberà va aprovar el projecte. Els ajuntaments afectats han demanat que aquest cop si, sigui una realitat, i que es faci com més aviat millor. És una necessitat que tenen, i que volen que sigui una realitat com més aviat millor. És un deute històric.

Comentarios
Multimedia Diari