Vallsgenera ha començat una formació centrada en diversos oficis tradicionals

què aprenen tasques de construcció, pintura, electricitat i fusteria

| Actualizado a 02 febrero 2023 06:30
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Vallsgenera ha creat un nou certificat de professionalitat que acreditarà els alumnes en feines del sector de les obres, com poden ser fusteria, lampisteria, construcció i pintura. Gairebé una trentena de persones estan participant actualment en aquesta formació, que està impulsada pel Servei d’Ocupació de Catalunya a través del programa Treball als Barris.

Aquest programa formatiu, que va adreçat a col·lectius amb una dificultat d’inserció laboral alta, està pensat per dotar a l’alumnat de les competències necessàries en els sectors esmentats, tan a nivell teòric com pràctic.

Els participants han pogut posar en pràctica els seus coneixements treballant en una obra real. Estan reparant i rehabilitant les instal·lacions d’una nau annexa a la seu de Vallsgenera.

La regidora d'Empresa i Ocupació i també presidenta de l'Institut de Desenvolupament Local Vallsgenera, Rosa Rovira, va recalcar com la reforma d’aquest espai permetrà oferir noves formacions en l’àmbit sociosanitari. «La demanda de cures és molt alta, i prevèiem dotar-nos d'un espai per oferir formació de cures domèstiques i sanitàries», va avançar Rovira.

Així doncs, està previst que s’homologuin nous programes ocupacionals en cursos per formar personal en el treball domèstic, l’atenció domiciliària i l’atenció a persones dependents.

Les formacions estan destinades a col·lectius amb dificultats per accedir al món laboral

Un dels objectius principals de l’institut municipal Vallsgenera és el de respondre a la demanda de personal en els sectors d’aquestes feines. Rovira va assegurar: «El que fem és respondre a les necessitats que hi ha de demanda de perfils de treballadors».

I va afegir que Vallsgenera aposta pels certificats de professionalitat d’aquest tipus d’oficis perquè són cursos que els altres centres formatius de l'entorn més proper no ofereixen.

Demanda de personal

D’altra banda, la presidenta de Vallsgenera va afirmar que moltes empreses demanen alumnat amb aquestes titulacions per començar a treballar de manera immediata: «Ens estan trucant perquè necessiten gent per ocupar. Els cursos donaran l'oportunitat d'ocupar empreses amb aquests perfils i també que els alumnes en creïn de noves com a autònoms».

Alts índexs d’inserció laboral

L’Institut de Desenvolupament Local Vallsgenera s’ha convertit en un referent a la comarca degut als seus índexs d’inserció laboral, tal com va explicar l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré: «En els últims anys, Vallsgenera ha format a més de 1000 persones i un 60% de l’alumnat ha aconseguit trobar feina».

Comentarios
Multimedia Diari