Finalitza la vaga de la recollida de la brossa de Torredembarra

Els empleats lamenten que l’empresa no s’ha posat en contacte amb ells i es plantegen fer vaga indefinida a l’estiu

02 abril 2024 18:53 | Actualizado a 02 abril 2024 19:03
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els treballadors del servei de recollida de la brossa de Torredembarra han finalitzat aquest dimarts a les tres del migdia els cinc dies de vaga que han fet per Setmana Santa.

Les bateries de contenidors del municipi han acumulat quantitats considerables de deixalles a l’exterior, que en alguns casos tallaven el pas dels carrers. A partir de la tarda la situació s’anirà normalitzant. Juan Humanes, representant dels treballadors per la CGT, ha assegurat que els serveis mínims del 50% fixats s’han complert i que durant aquests dies han netejat les zones que havia establert l’ajuntament. Amb tot, els empleats han lamentat que l’empresa Prezero no s’ha posat en contacte amb ells i han afirmat que es plantegen fer vaga indefinida a l’estiu.

Humanes ha considerat «positiva» la mobilització laboral i l’ha qualificat de «complexa». «Ens han limitat amb els serveis mínims i hem estat cohibits a l’hora de fer la recollida perquè hem tingut un seguiment exhaustiu per part de l’empresa», ha declarat. Durant aquests cinc dies, han retirat les deixalles alternativament entre el centre de la vila i les zones dels afores, com urbanitzacions. La plantilla la formen uns 23 treballadors, que aviat es tornaran a reunir per estudiar si emprenen noves protestes. «L’empresa no ha tingut una bona actitud. Ens plantejarem coses més serioses, com fer una vaga indefinida a l’estiu», ha indicat Humanes.

Des del consistori han reconegut l’efecte de l’aturada. «Diumenge a la tarda ja es van començar a desbordar certes bateries al centre», ha afirmat Raúl García, regidor de Residus i Neteja Viària de Torredembarra. Aquests dies de Setmana Santa al municipi hi ha un increment de població important, que en alguns anys ha provocat que es generin «el doble» de residus que en temporada baixa. Amb tot, García ha celebrat que «els serveis mínims s’han complert i han apaivagat el què podria haver estat». Des de les tres de la tarda els treballadors han tornat a la feina i Prezero ha reforçat el servei amb empleats d’altres municipis que s’han desplaçat fins a Torredembarra per agilitzar la recollida i el retorn a la normalitat.

És la segona vaga que han fet enguany els treballadors, després de la d’inicis de gener. Les seves reclamacions són un millor calendari laboral, la correcció d’errors en les nòmines i que s’anul·li un expedient sancionador a una empleada i representant sindical.

És precisament aquest darrer punt el que genera més tensió i que estaria més lluny de resoldre’s. «L’empresa té clar que ha d’anar per una via i els treballadors per una altra», ha comentat el regidor. «Soc pessimista, les postures estan molt distanciades i no veig que es puguin acostar a curt termini», ha remarcat. García estén la mà als dos actors per exercir una mediació i negociar per tal de finalitzar la disputa i que de cara a l’estiu el servei es presti amb normalitat.

Comentarios
Multimedia Diari