Els detinguts pel cas Efial declaren avui davant el jutge del Vendrell

L'exalcalde de l'Ametlla de Mar Andreu Martí assisteix com a detingut a l'escorcoll del seu habitatge al municipi

19 mayo 2017 18:49 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:00
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Està previst que avui passin a disposició judicial una part dels onze detinguts dimarts en l’operació Térmyca, de presumpta corrupció municipal al voltant de la consultora Efial i en la qual es van escorcollar els ajuntaments de l’Ametlla de Mar, Ascó, Tortosa i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, entre d’altres.

Un dels detinguts, l’exalcalde de l’Ametlla de Mar Andreu Martí (CDC), va ser portat ahir a la tarda per agents de la Guàrdia Civil al seu habitatge del municipi del Baix Ebre, perquè estigués present en l’escorcoll a la recerca de documentació sobre el cas. Dimarts els agents ja van fer el mateix procediment al seu domicili actual al Prat de Llobregat i ahir al matí, a uns baixos d’Esplugues de Llobregat, també de la seva propietat.

També es van practicar entrades a un habitatge a Cabrils (Maresme) i un altre de l’Ametlla de Mar propietat de Toni Martos, un altre dels detinguts, president d’Efial que va compaginar aquest càrrec amb el de gerent de les empreses municipals Cala Gestió i Ascó Serveis.

L’onzè detingut, un empresari, va quedar en llibertat la matinada d’ahir després de declarar en la Comandància de la Guàrdia Civil de Tarragona. Està pendent de detenir una dotzena persona, un altre empresari relacionat amb aquesta trama en la qual participaven, presumptament, polítics, treballadors públics i empresaris orquestrats primer per la consultora Efial i després per l’empresa CGI, que va ampliar l’activitat a tot l’Estat.

Segons la investigació, s’haurien desviat fons públics a través de la creació d’empreses municipals, amb menys control que els ajuntaments. Efial hauria desviat aquests fons il·lícits fins a Andorra, a través de complexes operatives mercantils. Així, s’investiguen delictes de blanqueig de capitals, malversació de fons, prevaricació, suborn, tràfic d’influències, alteració de preus de concursos i subhastes públiques, entre d’altres.

La Fiscalia Anticorrupció ha estat al capdavant d’aquesta investigació, que arrenca amb l’escorcoll a l’Ajuntament de Torredembarra el 26 de juny del 2014. Les denúncies presentades pels casos de la Cala Gestió i Ascó Serveis i que comptaven amb diligències als jutjats de Tortosa i Gandesa, s’han unificat en una sola causa al jutjat del Vendrell, que manté el secret de sumari.

Comentarios
Multimedia Diari