En marxa la construcció del parc eòlic Tres Termes, a Batea i Vilalba dels Arcs

Naturgy preveu invertir prop de 40 milions d’euros en la instal·lació, que tindrà 30 MW de potència

08 diciembre 2023 17:50 | Actualizado a 09 diciembre 2023 07:00
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La compayia Natyurgy ha iniciat la construcció del parc eòlic Tres Termes, ubicat als municipis de Batea i Vilalba dels Arcs, a la Terra Alta. Es tracta d’un parc de 30 megawatts (MW) de potència i suposa una inversió de gairebé 40 milions d'euros. Segons l’empresa, generarà uns 400 llocs de treball directes i indirectes.

Aquesta nova instal·lació se suma a la posada en marxa de dos parcs més aquest mateix any per part de l’empresa, i a l'adquisició de dos més que, juntament amb els projectes d'hibridació que està desenvolupant, li permetran assolir prop de 250 MW renovables els propers anys a Catalunya, segons va avançar la Vanguardia.

El parc eòlic Tres Termes, que es preveu connectar a la xarxa el darrer trimestre del 2024, generarà energia renovable equivalent al consum de 26.700 habitatges. La producció prevista de 87 GWh/any permetrà desplaçar l'ús d'altres fonts de generació elèctrica convencional, reduint les emissions de CO2 en més de 43.500 tones a l'any, xifra que equival a retirar de la circulació més de 18.000 vehicles cada any, segons xifres de la companyia.

La construcció de la nova instal·lació eòlica generarà uns 400 llocs de treball directes i indirectes. Naturgy subcontractarà empreses de la comarca de la Terra Alta i de la demarcació de Tarragona.

Aquest és el tercer parc eòlic que Naturgy impulsa a les Terres de l’Ebre. Com ja va explicar el Diari, al febrer d’aquest any es van posar en marxa ja els parcs dels Barrancs, al terme de Vilalba dels Arcs (27 milions d’euros d’inverisó i 23 MW de potència instal·lada), i el de Punta Redona, als termes de Vilalba, Batea i la Pobla de Massaluca, amb 27 MW de potència instal·lada i 31 milions d’inversió.

Naturgy preveu assolir una potència instal·lada de prop de 250 MW els propers anys, gràcies a aquest nou parc eòlic i a diversos projectes d'hibridació amb plantes solars.

La companyia opera actualment sis parcs eòlics amb una capacitat instal·lada de 172 MW de potència al conjunt de Catalunya.

A més dels parcs dels Barrancs i Punta Redona, els altres que té en funcionament són Trucafort (30 MW) i Les Forques II (12 MW), també a la província de Tarragona; i Pujalt (48 MW) i Turó del Magre (32 MW), a la província de Barcelona, aquests darrers adquirits aquest any al fons d'infraestructures Ardian.

Fotovoltaica

Naturgy està desenvolupant també quatre projectes fotovoltaics més en hibridació amb els parcs eòlics de les Forques II, Los Barrancs, Punta Redona i el futur de Tres Termes, que sumaran 70 MW renovables més al sistema energètic català.

A més, també té previst hibridar els parcs de Pujalt i Turó del Magre. La companyia compta amb 5,7 GW de capacitat instal·lada lliure d'emissions i preveu incorporar 3 GW més fins a finals del 2024.

Comentarios
Multimedia Diari