Expoebre comptarà amb més de 200 expositors i una nova mostra de vins

Del 28 d’abril a l’1 de maig, la fira multisectorial viurà una 77a edició que amplia la part tecnològica i l’oferta d’oci

05 abril 2023 18:52 | Actualizado a 05 abril 2023 23:06
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La fira multisectorial de Tortosa Expoebre ja ha posat en marxa l’engranatge per a la seua celebració del 28 d’abril a l’1 de maig. Des de fa dos setmanes que el pavelló firal de Remolins ja té ocupades totes les places d’expositors, que enguany arriben a més de 200. En aquesta edició de la fira, que continua sent amb entrada gratuïta, s’aposta per reforçar i ampliar sectors com la part tecnològica i l’oferta d’oci, i s’inclou com a novetat una mostra de vins i la roda de fira («nòria») més gran de tot l’Estat espanyol.

Després del rellançament que va representar l’edició de l’any anterior, una vegada represa l’activitat després dels dos anys d’aturada per la pandèmia, Expoebre consolidarà enguany les novetats que va incorporar fa un any i que van comptar amb una molt bona rebuda dels visitants. Així, el saló Ebretech, dedicat al món tecnològic, la robòtica i la intel·ligència artificial, tindrà més presència i també dedicarà un apartat a mostrar com la tecnologia està ajudant les ciutats a adaptar-se a l’actualitat i dissenyar el futur, oferint una millor qualitat de vida per a la ciutadania amb el concepte conegut com a smart city. També hi haurà un circuit de drons i una zona de videojocs (game zone). Així mateix, donarà protagonisme a la connectivitat i al 5G, així com a les telecomunicacions.

La fira manté i amplia altres salons com els del sector de l’automoció, la maquinària agrícola, Ebreambient (amb noves tecnologies vinculades amb la sostenibilitat i la producció d’energies renovables) i Celebrem (per a la celebració d’esdeveniments).

Una altra de les novetats de l’edició passada que enguany també pren encara més força és la del Taste & Fashion. Comptarà amb més espai a l’esplanada exterior del pavelló, amb més ‘food trucks’, una oferta musical més variada, amb concerts de tribut, sessions DJ i un horari que s’allargarà fins a les 24 h el divendres, dissabte i diumenge, i fins a les 22 h l’últim dia de la fira, amb un «tardeo» el dilluns.

«Vam detectar que els visitants volien quedar-se més temps, per això ampliem horaris. El Taste & Fashion l’any passat va tenir molt bona acceptació», ha explicat l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé.

A més a més, el parc de la Fira continuarà esdevenint un espai lúdic i familiar, acollint també les activitats d’hípica i ramaderia. Juntament amb això, acollirà una altra de les novetats d’enguany: la primera mostra de vins de la DO Terra Alta, que estarà situada al costat de la Barra Tortosina. Així, els visitants hi podran fer degustacions de diferents cellers del territori així com adquirir les marques presents.

Al mateix espai, al principi del parc de la Fira, hi haurà instal·lada una roda de fira (’nòria’) de grans dimensions. Anirà lligada a una acció comercial juntament amb la Federació de Comerç i Serveis Tortosa Més i, d’aquesta manera, oferirà als visitants que hi pugen unes imatges úniques de la ciutat. D’altra banda, les atraccions clàssiques de fira hi continuaran sent presents, a l’espai situat al costat del pavelló firal.

«Expoebre és avui en dia la fira de primavera de Tortosa i ha anat evolucionant i adaptant-se als nous temps segons les demandes i les necessitats de la societat en cada moment», ha valorat Roigé.

Comentarios
Multimedia Diari