Tortosa viu un auge de botigues de segona mà nascudes de la crisi

Diferents propostes de comerços amb electrònica, decoració o roba de segona mà són cada cop més visibles a la capital del Baix Ebre, amb avantatges per compradors com venedors

19 mayo 2017 21:57 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:31
Se lee en 2 minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
0
Comparte en:

No podia tardar a arribar. L’auge dels comerços de segona mà com a opció per comprar i vendre productes s’està estenent també a l’Ebre. La ciutat més gran, Tortosa, per ara encara no té la famosa cadena de compravenda Cash Converter, però sí altres opcions més locals amb el mateix propòsit que han nascut com a conseqüència de l’actual situació econòmica.

Al gener del 2013, els joves Marc Forés i Jeanette Simó van obrir el que seria la primera botiga d’aquest caire a la ciutat: Segona mà, al carrer Nou del Vall. Allà s’hi ofereixen jocs de videoconsola, mòbils, ordinadors, cafeteres o mobiliari infantil amb uns preus de 4 a 200 euros.

«Vaig estar dos anys a l’atur i vaig pensar que a Tortosa no hi havia cap botiga de segona mà», explica Forés, que també porta a terme reparacions de telefonia mòbil i informàtica.

«Va a mesos, estiu i Nadal són els més potents, però en general estic content». Després de fer-ne la revisió, Forés ofereix sis mesos de garantia als productes i més marge de cost a l’hora de comprar-los «perquè la gent a Tortosa no està tan acostumada com a les ciutats grans».

Una botiga que acaba d’obrir tot just fa un mes és Delux Oportunitat (carrer de Santa Teresa), amb roba a 3, 5 i 8 euros i restes de temporades anteriors. «Portem molt poc temps, de manera que espero que de cara al setembre vaja a millor, però ja comencem a tenir alguns clients que repeteixen, que s’hi van passant», explica Josep Arasa, qui, com Forés, també s’havia quedat aturat i va pensar que obrir la botiga podia ser una oportunitat.

«Cada cop és més comú fins i tot llogar la roba. Però crec que hi ha gent que encara té un cert prejudici. Algunes persones han entrat a la botiga i han marxat en saber què era», puntualitza.

Un altre comerç amb roba entre 1 i 5 euros i també alguns mobles i electrodomèstics és Eleganz, al carrer Cristòfol Despuig, on també es poden deixar els productes en depòsit. Quant al perfil de clients, la propietària comunica que «ens arriben de tot tipus, famílies i persones de tots els llocs, de Tortosa i de fora».

Així mateix opina Rashid Abdelghani, d’Ebre 2 mano (carrer de Pina), qui, des de fa sis mesos, ofereix tot tipus d’electrodomèstics per menys de 30 euros. «La veritat és que hi ha una mica de tot, i per la crisi tothom s’està acostumant a comprar així», detalla.

Poder aconseguir un extra per un objecte que ja no es necessita o trobar una oportunitat quan no es pot comprar un de nou és una doble satisfacció i la clau i l’essència d’aquest tipus de comerços que sembla que no tenen aturada a Tortosa.

D’aquesta manera ho valora Manel Vizcarro, de Com 9 (passeig de Jaume I), on, des del juliol del 2013, es poden trobar productes de tot tipus, des de joguines, fins a instruments, cotxets de bebès, càmeres de fotos, mobles i objectes de decoració.

«Crec que contribuïm a cuidar el medi ambient i a fer sentir millor els clients, a pujar-los l’autoestima, perquè dones una oportunitat a persones que no s’ho podrien permetre», explica. «Però el producte ha de funcionar i estar net, en condicions. Jo sempre dic: ‘si tu no el compraries així, no me’l portes així’».

Vizcarro coincideix amb el cert prejudici que envolta els productes de segona mà, «però depèn de la forma de ser de cadascú i ens arriba gent de tot tipus, persones sense recursos i clients que es podrien permetre tot el que voldrien però que busquen un objecte en particular».

Comentarios
Multimedia Diari