La nova vida del Palau d’Esports

06 octubre 2022 07:00 | Actualizado a 10 octubre 2022 06:00
María José López
Comparte en:

Gairebé 12.000 persones van viure en directe des del Palau d’Esports Catalunya els tres partits de la 43a Lliga Catalana ACB AON 2022. Així és com el volem veure, ple a vessar. Aquesta és una xifra que fa uns anys era impensable, era una utopia per la situació jurídica i patrimonial en la qual estava immers aquest equipament. Després de resoldre aquest nyap, fruit de les presses per organitzar uns Jocs mediterranis amb un èxit més que qüestionable, li hem donat una nova vida al Palau d’Esports. Més ben dit, li hem donat vida.

Ja s’ha explicat massa vegades el passat d’aquest equipament. És moment de tancar capítols foscos i obrir-ne de nous, plens de llum, d’optimisme i, sobretot, de molt d’esport.

El Palau d’Esports va començar a bategar amb força el 17 de setembre amb la celebració de l’històric acte de reconeixement a l’esport femení ‘Entre totes, tot’, amb el necessari objectiu de visualitzar i reconèixer el potencial de la dona en l’esport. La resposta de la ciutadania va ser impecable i va omplir les instal·lacions de reivindicació, de festa i de molt esport.

És moment de tancar capítols foscos i obrir-ne de nous, plens de llum, d’optimisme i, sobretot, de molt d’esport.

Pocs dies més tard, el 20 i 21 de setembre, van arribar els partits de la Lliga Catalana, amb un èxit incontestable. Com deia, prop de 12.000 persones, que es diu ràpidament, van gaudir-los des de l’equipament de l’Anella Mediterrània. A tot això cal afegir que aquesta edició retransmesa per Esport 3 -i que va fer el millor mes de setembre des del 2016- va liderar el consum del canal esportiu de la televisió catalana. El caliu del Palau d’Esports es va viure a milers de llars d’arreu de Catalunya!

I ara sí, els clubs ja se l’han fet seu. Han hagut d’esperar massa anys per poder-ne fer ús, ho sabem i per això ens vam comprometre a posar-lo a la seva disposició a principis d’octubre i així ho hem fet. Amb aquest magnífic equipament -que va costar 18 ME a la Generalitat- hem guanyat fins a 120 hores setmanals perquè els clubs hi puguin entrenar i fomentar encara més l’esport base. La previsió és que hi passin més de 1.500 esportistes a la setmana.

Tarragona no té sostre, està a punt per acollir grans esdeveniments esportius. Ho hem demostrat, estem preparats!

Com deia, tenim un Palau d’Esports que ja s’ha convertit en una peça clau per al teixit esportiu però també tenim un equip humà admirable i que es mereix un gran agraïment. Ara que la gestió ja és nostra, treballa incansablement, amb molta dedicació i professionalitat, perquè aquest equipament sigui la peça angular de tota la xarxa d’instal·lacions que tenim a la ciutat, reforçant més la premissa que l’esport sigui un element de socialització i de benestar físic i emocional. Sense la feina de tots això no seria possible.

Sabem què volem i cap a on anem. Això només és un tast de tot el que vindrà. Tenim unes instal·lacions que ens permeten acollir esdeveniments de gran format, a l’alçada de les grans ciutats. Aquests actes que ja hem gaudit no seran els únics, en vindran més i seran potents.

Tarragona no té sostre, està a punt per acollir grans esdeveniments esportius. Ho hem demostrat, estem preparats!

Comentarios
Multimedia Diari