Els quatre peixos del Gaià

07 mayo 2024 19:05 | Actualizado a 08 mayo 2024 07:00
Josep Ramon Correal
Comparte en:

«Gairebé m’ofèn la pregunta», ha contestat el conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, quan se li ha preguntat si l’aixecament de les restriccions per la sequera tenia res a veure amb la proximitat de les eleccions a Catalunya diumenge que ve. Si la decisió del Govern no té cap relació amb els comicis, ho sembla.

És evident que les últimes pluges han alleugerit la situació, però el problema de la sequera no es pot abordar a cops de decret en funció de la previsió meteorològica. Estem davant d’un problema que marca un canvi de cicle al Planeta.

La pluja ha fet reviscolar alguna font i ha canviat els colors del verd, però no ha solucionat la sequera. El mèrit és de les eleccions

La setmana passada vam fer un tram del camí que ressegueix el curs del riu Gaià. Són ben visibles els vestigis dels molins, les centrals hidroelèctriques i les marques a la llera de fins on arribava l’aigua anys enrere. Ara tot just sobreviuen quatre peixos en una tolla prop de Querol.

La XV Marxa de les Terres del Gaià per reivindicar el patrimoni natural del riu és un gest desesperat. La pròxima vegada que passem pel bucòlic indret ja no quedaran ni els peixos de Querol. Hagi o no hi hagi eleccions a la vista.

Comentarios
Multimedia Diari