ERC, la guineu camuflada a la política salouenca

25 marzo 2024 13:55 | Actualizado a 25 marzo 2024 13:56
Marc Montagut
Comparte en:

La convocatòria d’eleccions autonòmiques, veient la manca de sintonia del Govern amb els interessos de Salou en els darrers anys, és una bona notícia per al nostre municipi, al qual Esquerra Republicana de Catalunya ha maltractat sistemàticament des de Barcelona malgrat que, paradoxes de la vida, és el bastó que dona les majories i sosté el PSC al Govern municipal. Una mena de guineu, instal·lada a la cultura del no a tot, que viu i es nodreix al galliner de la política salouenca. Qualsevol fórmula que sorgeixi de les properes eleccions i que reduex poder a ERC no resultarà tan perjudicial com l’actual per als grans projectes de Salou.

De Hard Rock ja s’han escrit rius de tinta i a hores d’ara és gairebé un ‘mantra’ de la desídia i la falta de valentia de l’equip d’Aragonès davant un projecte que, malgrat les enormes oportunitats de desenvolupament econòmic que obre, sempre han preferit deixar morir per inacció. Realment ha estat vergonyós l’espectacle ofert als despatxos de Barcelona passant-se els uns als altres la pilota de Hard Rock, una vegada més sense tenir en compte el consens favorable, pràcticament unànime excepte per als antisistema, que existeix al territori a favor d’aquest projecte.

Malauradament, Hard Rock només és la part més visible i cridanera que treu el cap a l’iceberg del desgovern. Els greuges als interessos de Salou han estat constants en la gestació del projecte del tramvia, fins al punt que el Govern municipal, novament amb la guineu (ERC) camuflada al Plenari, s’ha vist obligat a interposar al·legacions. ERC, tan timorata en el cas de Hard Rock, actua en mode ‘apisonadora’ amb un Trancamp que aixeca veus crítiques i fins i tot rebuig al territori. Segueixen a l’aire els gairebé 10 milions d’euros per urbanitzar el futur Eix Cívic, un altre dels compromisos incomplets després del desmantellament de l’antic traçat del ferrocarril. Per descomptat, els regidors d’ERC a Salou segueixen calladets, com si la cosa no hi va amb ells, i sense aixecar la veu davant els seus caps de Barcelona.

Hard Rock és gairebé un ‘mantra’ de la desídia i la falta de valentia de l’equip d’Aragonès davant un projecte que, malgrat les enormes oportunitats de desenvolupament econòmic, sempre han preferit deixar morir per inacció

Analitzat amb certa perspectiva, l’arribada d’ERC a la presidència de la Generalitat ha suposat una de les etapes més negres per a Salou. La normativa d’apartaments turístics, aprovada sense consultar els empresaris i d’esquena al sector turístic en virtut d’una sèrie de clixés i llocs comuns, provoca una ferida profunda a municipis de perfil marcadament turístic. Aragonés, que encara que sembli mentida és fill i nét d’hostalers, ha preferit mirar cap a una altra banda. Igual que ha passat amb la principal imatge de marca internacional de Salou, el Rally RACC Catalunya Costa Daurada, tot un clàssic del Mundial WRC, que s’ha deixat perdre davant la puixança de les Canàries. De nou, desídia i manca de lideratge perquè a ERC no li agraden els cotxes de carreres. Una visió de curt abast, sense cap mena d’altura de mires, i així ens va.

El desastre en la gestió dels interessos de Salou no només està instal·lat a les altures del poder de Barcelona. Resulta esperpèntic que el Govern de Salou s’hagi de rebaixar en requerir el suport d’uns regidors que, no només no estan a l’altura per defensar Salou davant el menyspreu dels pesos pesants d’ERC, sinó que estan provocant un veritable caos en qüestions domèstiques com el nyap dels ‘xiringuitos’, la majoria sense adjudicació a l’inici de la temporada, o la ineficaç gestió de la convocatòria del pla de reforç de seguretat per a la Setmana Santa. La cultura del no sempre és el camí més fàcil perquè dissimula la manca de rigor a la feina.

Comentarios
Multimedia Diari