Recrear la història per mirar cap al futur

20 mayo 2024 20:28 | Actualizado a 21 mayo 2024 07:00
Mònica Just
Comparte en:

Tarraco Viva i les seves recreacions històriques estan inundant l’actualitat i la vida social tarragonina des de fa uns dies. El festival aglutina més de 350 activitats per a tots els públics que giren al voltant del Mediterrani en l’antiguitat.

Cada any reuneix milers de persones, ja siguin aficionats a la història tarragonina, turistes curiosos que volen endinsar-s’hi o gent de casa nostra que no vol perdre’s el que fa bullir la ciutat. I enguany, òbviament, ha continuat en aquesta direcció. Només a tall d’exemple, l’expectació que va generar l’acte protagonitzat pel reconegut autor Santiago Posteguillo ha estat un dels moment clau d’aquests darrers dies, amb més de 200 incondicionals. I la cosa continua.

Les activitats amb escolars han tingut un paper rellevant aquestes primeres jornades de festival, i les recreacions han fet reviure novament aquella Tarraco romana que va marcar la història de la ciutat i que ens ha dut on som avui. Encara queden dies de festival. La cosa pinta bé i és important recrear la història per dinamitzar també l’economia i mirar el futur.

I mentre Tarraco Viva continua el seu curs amb la previsió de tancar l’edició d’aquest any amb dades històriques i xifres rècord, a la ciutat de Reus també pensen en termes de recreació històrica, en el seu cas, centrada en l’època de 1900. L’any passat va néixer la Festa Modernista, amb la Casa Navàs com a principal capdavantera, i tal va ser l’èxit que la cosa sembla que es consolida i tindrà continuïtat.

De moment, la segona edició encara està a la cuina i fins al setembre no es farà realitat, però és una mostra més d’aquesta aposta que comentava per recordar el passat que ens ha dut on som avui, dinamitzar l’economia del present i potenciar les ciutats del futur.

Comentarios
Multimedia Diari