El Mercat d’Antiquaris de Reus reprèn l’activitat

Després de quatre mesos els expositors van poder instal·lar ahir les seves parades amb mesures de seguretat i higiene
 

| Actualizado a 13 julio 2020 17:14
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Mercat d’Antiquaris, Brocanters i Col·leccionistes de Reus es va tornar a instal·lar ahir al Passeig Prim de Reus després del confinament. L’Agència de Promoció de Ciutat «Reus Promoció», organisme que gestiona aquest mercat va suspendre l’activitat el dia 14 de març per la Covid-19.

El Mercat d’Antiquaris, Brocanters i Col·leccionistes de Reus es du a terme cada dissabte (excepte els festius), des de les 9.00h fins a les 14.00h, al Passeig Prim i part del Passeig Sunyer, concretament des de la plaça de les Oques i fins al carrer de Mare Molas. Des de fa més d’una dècada, el mercat es du a terme en aquesta zona de la ciutat, amb l’objectiu de dinamitzar aquest entorn. 

Aproximadament hi ha una cinquantena d’expositors, xifra que no s’ha vist modificada arran de la normativa actual, atès que hi ha espai suficient entre les parades per poder mantenir la distància de seguretat. Per tal de reprendre l’activitat es va aprovar un protocol amb mesures que complementen les normes actuals i que romandran vigents mentre duri la situació actual i fins que una posterior normativa ho estableixi.

Per part de l’organització, es garantirà la neteja de la superfície destinada a la venda abans i just després de cada mercat i determinarà l’espai útil disponible, garantint una separació mínima de 4 metres entre les parades. A més, la circulació dels visitants per la zona central del Passeig Prim i Sunyer es farà sempre seguint la direcció de les parades de la dreta, ja sigui de pujada o baixada.

Respecte als expositors, es mantindran les parades en la seva ubicació actual, respectant la distància de 4 metres entre elles, i el paradista, en l’espai adjudicat, haurà de desplaçar els productes a la zona més propera als arbres dels passejos per així poder ampliar els passadissos i facilitar el pas dels visitants. Les parades autoritzades hauran de complir amb les mesures higièniques i sanitàries que dictin les autoritats competents en cada moment.

A més, no es podran deixar els objectes a terra, han d’estar situats damunt de suports o taules, i els expositors hauran de posar un rètol a la parada indicant la «Prohibició de tocar els objectes».

Comentarios
Multimedia Diari