Els zombis també ploren

L’Escola de Cinema de Reus torna amb el taller cinematogràfic d’estiu per a joves amb un augment d’alumnes i més exigència que en l'edició passada

25 julio 2017 15:35 | Actualizado a 13 noviembre 2017 18:39
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els zombis tenen sentiments i records. Sota aquesta màxima va girar ahir una de les escenes del curt Parking Zombie enregistrada en el marc del segon taller de cinema d’estiu per a joves que lidera l’Escola de Cinema de Reus (ECIR) fet a l’aparcament del Simonet. La temàtica ret homenatge al director americà George A. Romero, tot un especialista en l’àmbit. El curs ha passat de tenir de 6 a 9 alumnes de no més de 16 anys. «Tot i que va de zombis, hi ha una barreja de gèneres. Passem del terror i el suspens a la comèdia. El zombi plora amb el final d’una sèrie on maten morts vivents també», va acotar el director de l’ECIR, Daniel Villanueva.  A l’agost rodaran dos curts més i a la projecció final li acompanyarà una festa i lliurament de trofeus. Un acte encara sense data.  

A l'agost rodaran dos curts més i a la projecció final li acompanyarà una festa i lliurament de trofeus


«És clau conèixer el món que hi ha rere les càmeres», va descriure la jove càmera Alma Sunyer, la qual de gran vol ser actriu. Ànjoli Galcerán, que fa d’ajudant de so, està sorpresa de tot el treball invisible, «sobretot amb el maquillatge. No m’imagino com s’ho fan a produccions com ara The Walking Dead». I és que també hi va haver maquilladores en pràctiques de l’IES Cal·lípolis.

El projecte, vinculat a la capitalitat cultural, ha comptat amb part de l’ajut del conveni signat amb l’Ajuntament –uns 10.000 euros– i en el qual entra la realització de 12 curts per aquest 2017.  Un repte exigent, segons valora Villanueva. «Ho estem donant tot. Comprovem els límits de l’escola i l’equip ha respost.  Aquest  grup és dels més preparats enguany. Tindrem una bona generació de cineastes», va dir el director, el qual, juntament amb Ester Borrull, vol fomentar la creativitat dels alumnes a través de la rotació de rols en diferents seqüències. Les temàtiques triades han sorprès als professors. «Hi ha varietat, sobretot moltes idees relacionades amb el maltractament a la dona. Hi ha conscienciació i el curtmetratge esdevé una eina de denúncia», va seguir.

Un dels objectius del taller és fomentar la creativitat dels alumnes a través de la rotació de rols en diferents seqüències


Des de l’ECIR continuen denunciant l’IVA cultural i les poques ajudes que es reben. «Avui dia es fa impossible finançar un curt.  Al final és gairebé com una pel·lícula i s’hauria de professionalitzar molt més. La realitat és ben diferent de la  teòrica i és difícil educar sense eines per ensenyar», va acotar Villanueva. Preguntat sobre l’avenç de la Reus Film Office, Villanueva respon que «desconec si hi ha altres opcions. M’han traslladat que es vol fer un concurs públic. Si és així, jo no m’hi presentaré. Estic feliç, però, perquè el projecte tiri endavant. És bo per a Reus, però no s’ha de polititzar».

Comentarios
Multimedia Diari