Eloi Calbet: «Gaudeixes molt veient com s’omplen els carrers i a la gent passar-s’ho bé»

Entrevista. Més de 30 actes programats i una participació històrica s’esperen durant els pròxims dies en la Festa Major d’Estiu del Morell. Actes com la Guerra de l’Aigua s’han hagut d’adaptar a causa de la sequera

27 julio 2023 10:22 | Actualizado a 27 julio 2023 10:25
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Festa Major del Morell ja està a tocar. Una celebració que omplirà els carrers del municipi i acostarà tots i totes als diversos actes que es presenten. L’alcalde, Eloi Calbet, dona les claus de les festes i anuncia els diferents projectes en els quals s’està treballant a la localitat.

Com encareu les festes d’aquest any?

Amb moltes ganes. La Festa Major d’Estiu és la festa gran per excel·lència. Al Morell sempre diem que «nunca paramos», com aquell que diu.

Si no és la Festa Major, estem amb una fira i, si no, amb el PrimaverArt o actes espontanis populars durant l’any. Però, sí que és cert que la Festa Major d’Estiu és la festa gran i sempre destaco la importància que tinguem actes per a totes les edats, gustos i que sigui participativa.

Quins són els eixos principals del programa?

Sempre tenim un concert, com s’acostuma a dir, «de primer nivell», que serien Els Catarres i Lágrimas de Sangre, però a més a més, tenim una bona orquestra per a la gent gran. També el sopar del divendres de Festa Major que fem a la rambla i on acostumen a apuntar-se unes 1.000 persones.

Aquest any superem la xifra amb 1.300 inscripcions, un rècord històric. Són actes bonics de veure i que fan poble. La gent s’involucra i gaudeix molt.

Com afecta la sequera en actes com la Guerra de l’Aigua?

Personalment, m’agrada molt, però evidentment aquest any hi haurà de ser amb unes connotacions molt diferents. L’ús de l’aigua haurà de ser limitat. És un acte que es farà dissabte a la tarda amb l’Associació Cultural Embruix i hi haurà un espectacle previ que lliga una mica el que és la Guerra de l’Aigua amb l’origen de la festa. Però la guerra, pròpiament dita, no es podrà fer per la situació de sequera.

Oferireu un «Punt Lila» durant les festes.

Una de les apostes, en una nit de molta afluència com pots ser la de dissabte, és la d’instal·lar aquest Punt Lila, que esperem que no se n’hagi de fer un gran ús.

Com viurà, personalment, la Festa Major?

Com a alcalde és un orgull ser l’alcalde del municipi i més enllà d’això, soc un ciutadà més i gaudeixo amb molta intensitat.

Gaudeixes molt veient com s’omplen els carrers, a la gent com s’ho passa bé, i quan les coses funcionen. Són un parell de setmanes intenses però són molt identificatives per al Morell.

Quins són els projectes indispensables per al 2024?

Tenim la intenció d’executar un dels projectes que es va quedar en cartera per la pujada de preus en aquesta passada legislatura que és la construcció de la pista poliesportiva coberta.

Ara, que sembla que les coses s’estan tranquil·litzant una mica, la intenció és aquesta... Però, també volem tirar endavant el projecte de residència i una clara aposta en temes de via pública: els carrers, voreres... Que són coses del dia a dia, però que també requereixen un esforç, econòmic, important.

Temas:

Comentarios
Multimedia Diari