Eloi Calbet renova com a alcalde del Morell

Ha assegurat que entoma tornar a ser alcalde “amb una responsabilitat que va més enllà del càrrec”

17 junio 2023 14:31 | Actualizado a 17 junio 2023 14:36
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament del Morell ha iniciat, aquest dissabte, una nova legislatura amb Eloi Calbet al seu capdavant, després d’haver estat reelegit alcalde amb els vots favorables dels regidors del seu grup, els de Compartim i els d’Ara El Morell, un total de deu. El regidor d’ERC s’hi ha pronunciat en contra. En el seu primer discurs d’aquest nou mandat, Eloi Calbet ha assegurat que entoma tornar a ser alcalde “amb una responsabilitat que va més enllà del càrrec”.

A més de fer un agraïment a totes les persones que li han donat suport en la votació d’aquest dissabte, ha volgut remarcar que “els últims quatre anys han estat trepidants, i els resultats del 28 de maig demostren que la ciutadania opta per l’entesa, per una política de proximitat”. Per això, “em comprometo a exercir el càrrec amb la millor de les vessants”, ha dit. “La majoria ens permet treballar còmodament, però no és un aval per fer el que ens sembli”, ha aclarit, a la vegada que ha deixat clar que “les decisions que hàgim de prendre, vull que tinguin el màxim consens possible”.

Així mateix, ha deixat la porta oberta a possibles pactes amb altres formacions, tot i que ha avançat que començaran el mandat en solitari, amb un govern format pels sis membres de la formació que encapçala. Finalment, ha demanat a tots els membres del ple “que siguem dignes d’ocupar aquesta sala, on tothom s’hi ha de sentir representat”.

La nova corporació

La votació per elegir l’alcalde s’ha dut a terme després que tots els membres de la nova corporació prometessin el seu càrrec de regidor o regidora: Eloi Calbet, Maria Jesús Valldosera, Miquel Roig, Mònica Casas, Josep Maria Español i Erika Moreno de Junts pel Morell; Ramon Manyé i Cristina Pagès de Compartim; Pere Domingo i Lluís Barberà d’Ara El Morell; i Albert Roig d’ERC. Tot seguit, quan Eloi Calbet ha promès el càrrec d’alcalde, s’ha produït un dels moments més emotius de la sessió, quan el membre més jove de la mesa d’edat, Miquel Roig, ha lliurat la vara d’alcalde a Calbet, formalitzant així la seva reelecció. Just després han pres la paraula tots els caps de llista, que han aprofitat per justificar el seu vot.

El regidor d’ERC, Albert Roig, ha criticat “la mala gestió i les polítiques electoralistes” del consistori, especialment de l’última legislatura, i ha exposat que “treballaré de manera propositiva des de l’oposició”. Així mateix, ha retret a Calbet que no s’hagi reunit amb ell, la qual cosa l’hauria fet valorar una abstenció. Des d’Ara El Morell, Pere Domingo ha felicitat l’alcalde i ha anunciat que “ens posem a disposició de l’equip de govern per ajudar”.

Ramon Manyé, de Compartim, ha manifestat les ganes de “sumar” que tenen des de la seva formació. “Els onze regidors tenim la responsabilitat de fer el millor pel poble, i demanem corresponsabilitat a Junts”, ha expressat. A la vegada, ha deixat clar que “desitgem formar part de l’equip de govern” i que “Compartim estarà al vostre costat per treballar”, ha acabat adreçant-se a Calbet. Per últim, Maria Jesús Valldosera, de Junts pel Morell, ha agraït “la predisposició a col·laborar de les altres forces”, a més d’augurar un “futur brillant” al nou Ajuntament. El punt final a la sessió d’aquest dissabte l’ha posat el lliurament a les noves regidores i regidors del botó i l’agulla d’or de l’Ajuntament del Morell.

Comentarios
Multimedia Diari