Trenta anys omplint de foc i pólvora la ciutat

Aquest diumenge es presentaran els nous vestits dels portadors de la Víbria de Tarragona i es durà a terme una cercavila de foc

14 septiembre 2023 09:49 | Actualizado a 14 septiembre 2023 10:13
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquesta Santa Tecla serà molt especial pels integrants de la Víbria de Tarragona. Ells en són conscients. De fet, ja fa molts mesos que no paren quiets preparant nombroses activitats amb l’objectiu de celebrar els seus trenta anys de vida.

L’any 1993, la Colla Diables Voramar del Serrallo que només tenia tres anys de vida, va decidir crear una peça que no havia estat documentada històricament en la tradició festiva de Tarragona: la Víbria.

La proposta va agradar a la Comissió Assessora del Seguici Popular que va donar permís perquè el projecte tirés endavant.

L’encarregat de dissenyar la peça va ser Josep Agustí i el 20 de setembre, tres dies abans de Santa Tecla, aquesta es va presentar.

L’evolució de la Víbria de Tarragona ha estat més que positiva.

«L’entitat està viva i amb moltes ganes de continuar omplint els carrers de la ciutat de pólvora i foc», assegura Carme Rodríguez, membre des de fa anys de la Víbria de Tarragona. Tot i que actualment són més trenta persones les que fan possible que la Víbria desfili pels carrers, la realitat és que durant els primers anys, va costar molt que la gent s’animés.

El compromís de desenes de persones va ser imprescindible perquè l’entitat continués viva. I és que un any per la Víbria és frenètic. Més enllà de la festa major, l’entitat participa en moltes sortides, molts actes i moltes activitats. Ja feia anys que un dels objectius era donar la possibilitat als més petits. Per aquest motiu, el setembre de 2006, la Colla de Diables Voramar del Serrallo i la Víbria de Tarragona van presentar a la ciutadania la Vibrieta.

«És una manera de donar protagonisme als més petits. La veritat és que és força il·lusionant veure com els nens i nenes comencen portant la Vibrieta i acaben formant part de la Víbria», comenta Rodríguez amb un somriure.

Petits i grans són conscients que ara venen dies molt intensos, però molt emocionants. Per això, per a molt d’ells ja ha començat el compte enrere per tornar a il·luminar els carrers de Tarragona.

Comentarios
Multimedia Diari