Constantí premia el talent i la creativitat literària

Juan Carlos Padilla, amb ‘Cuatro millas’, guanya en la categoria d’adults de l’onzena edició dels Premis Literaris de Constantí

06 febrero 2018 07:11 | Actualizado a 06 febrero 2018 07:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Constantí va lliurar el seus Premis Literaris el cap de setmana passat, en el que va ser un dels darrers actes del programa de Festa Major d’Hivern. La Biblioteca municipal es va tornar a omplir un any més per gaudir d’aquesta festa literària, en què també es va presentar el llibre que recull els millors treballs que s’han presentat a concurs durant aquesta onzena edició. 
El guanyador d’aquesta onzena edició en categoria d’adults va ser Juan Carlos Padilla Estrada amb Cuatro millas. En categoria júnior, el primer premi ha estat per a Sergi Fernández Esteban, amb Sal. En categoria de joves, el primer premi ha recaigut en Nerea Guinart Dalmau amb Mar de paraules. I finalment, el guanyador en categoria infantil ha estat Èric López Sardaña amb Records marítims.
Visita cultural

Aquest any, i com a novetat, a iniciativa de l’Ajuntament de Constantí, tots els participants al concurs literari també han rebut una entrada per poder realitzar una visita gratuïta a la vil·la romana de Centcelles.
Silva Editorial, amb la col·laboració de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Constantí, són els promotors d’aquests Premis Literaris anuals, centrats en aquesta ocasió en els ‘Relats mediterranis’, coincidint amb l’any de la celebració dels Jocs Mediterranis de Tarragona.

Durant l'acte d'entrega dels premis es va presentar el llibre 'Relats mediterranis', que recull un total de 101 treballs (com a guanyadors i finalistes) presentats a concurs

Aquesta edició del certamen també ha destacat per assolir una xifra rècord de participació i tornar a superar els 400 treballs, amb un total de 417 treballs presentats a concurs, dividits en 4 categories: la d’adults (a partir dels 21 anys), la de júniors (de 17 a 21 anys), la de joves (de 13 a 16 anys) i per primera vegada la d’infants (fins als 12 anys).

Llibre amb 101 treballs
Durant l’acte d’entrega dels Premis Literaris 2017 de Constantí, es va presentar també el llibre Relats mediterranis, que recull un total de 101 treballs (com a guanyadors i finalistes) presentats a concurs,
en català i castellà, tenint en compte la participació d’escriptors no només locals, sinó procedents de tot el món. 
I amb gèneres i temàtiques ben variades, que van des d’articles sobre gastronomia, patrimoni, natura i d’altres cròniques d’un viatge turístic o d’una migració, anàlisis i opinions polítiques, contes mitològics, escenes familiars, estudis de folklore o articles de costums.
El jurat del certamen literari de Constantí està integrat en cada edició per diversos professors, escriptors i periodistes en exercici, els quals són els encarregats de valorar les obres que es presenten a aquests prestigiosos premis literaris.

Comentarios
Multimedia Diari