'El pollo campero comidas para llevar', premi del públic Young FITT 2017 Noves Dramatúrgies

Durant tres dies el Teatre Metropol ha esdevingut un centre d’activitat teatral i un punt de trobada per companyies d’Hongria, Àustria, Itàlia, Barcelona, Madrid i França i programadors de festivals d’arts escèniques

21 julio 2017 16:03 | Actualizado a 21 julio 2017 16:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els organitzadors del FITT donaven ahir a la nit al teatre Metropol el premi del públic Young FITT 2017 Noves Dramatúrgies, dotat amb 3.000 euros, a Cristina Celada i Glòria March, de la companyia El pollo campero comidas para llevar, per “Las actrices siempre mienten”, l’espectacle que ha sumat una valoració més elevada per part del públic.

El Young FITT ha sigut la novetat de la quarta edició del Festival Internacional de Teatre de Tarragona (FITT). Es tracta d’un certamen de companyies emergents de diverses nacionalitats que treballen amb nous llenguatges escènics i que han mostrat les seves propostes durant els dies 18, 19 i 20.

Durant tres dies el Teatre Metropol ha esdevingut un centre d’activitat teatral i un punt de trobada per companyies d’Hongria, Àustria, Itàlia, Barcelona, Madrid i França i programadors de festivals d’arts escèniques.

El funcionament del Young FITT ha estat una iniciativa que despertat un gran interès. El públic, per un preu de 18 euros, ha pogut veure dos espectacles, un a les 19 h i un altre a les 21.30, amb un sopar inclòs ofert per la Confraria de Pescadors de Tarragona i participar en un workshop impartit per la companyia que actuava el dia anterior. Amb un abonament dels tres dies els espectadors han vist un total de sis obres, sopar inclòs i dos workshops de teatre físic i teatre contemporani.

Les companyies participants en el Young FITT 2017 han estat: Radioballet, de Hongria, Julia Schwarzbach, d’Àustria, Vuccirìa Teatro, d’Itàlia, Juancállate, de Barcelona, El pollo campero comidas para llevar, de Madrid i Barcelona, i Teatro Instabile di Aosta, d’Itália i França.

El Festival Internacional de Teatre de Tarragona (FITT), organitzat per la Sala Trono amb el suport de l'Ajuntament de Tarragona i del Departament de Cultura de la Generalitat i el patrocini de Repsol, continuarà fins el 23 de juliol a diferents teatres i espais de la ciutat de Tarragona.

Avui divendres, a les 19 h, la premiada i reconeguda companyia Obskené representarà FUENTEOVEJUNA. BREVE TRATADO SOBRE LAS OVEJAS DOMÉSTICAS en un espai nou al FITT: el claustre del Seminari. I després, a les 21:30 h, s'oferirà un concert del grup Blaumut al Teatre Tarragona.

El dissabte 22 a les 21:30 al Teatre Metropol la companyia valenciana El Pont Flotant presentarà EL FILL QUE VULL TINDRE, un projecte va néixer d'un taller escènic on tres generacions van compartir espai de creació col·lectiva. La proposta d'aquesta companyia connecta amb l'objectiu de fer al públic partícip del FITT, doncs en aquesta ocasió es fa participar d'una forma molt peculiar a les famílies en la posada en escena.

I per finalitzar l'edició d'enguany, la companyia catalana Espai Dual representarà al teatre Metropol BE GOD IS, un divertidíssim xou que
combina música, humor i teatre gestual, tot generant una gran complicitat amb el públic.

Comentarios
Multimedia Diari