Marc Bala: 'Hem fet un disc de transició'

Entrevista al cantant i component del grup Copa Lotus, que actua aquesta nit a Tarragona

19 mayo 2017 23:03 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

- Aquesta nit tornen a Tarragona.

- Tarragona potser és el lloc on més hem tocat, juntament amb Barcelona i Vilanova. El fet de tenir ADN tarragoní hi ajuda. Tenim l’avantatge de tenir-hi amics i familiars, sempre ens espera gent i a la mínima pensem en la ciutat. Ara que hem tret el disc, Tarragona és com fer la presentació oficial, tot i que ja en vam fer una a Barcelona. Fins i tot toquem abans aquí que a Vilanova.

 

- Quan va néixer Copa Lotus?

- El 2011. En Vidal Soler i jo ens coneixem des de fa molts anys i ja havíem fet alguna cosa junts. Teníem unes cançons i vam decidir fer un grup. Primer vam fer una maqueta, en anglès, que va tenir molt bona rebuda allà on la vam ensenyar, tot i que sense ressò mediàtic. Després ja vam fer la maqueta en català pel Sona9 i vam poder guanyar el concurs.

 

- Els ha ajudat quant a notorietat?

- Sí que ens ha donat més ressò pel que fa als mitjans, tot i que potser nosaltres no ho veiem tant. Veus que cada vegada més gent que no coneixes posa like al Facebook i això sempre és positiu. Però en definitiva seguim tocant als mateixos llocs i tenim la sensació que estem jugant en la mateixa lliga, però adonant-nos que a la gent li agrada.

 

- Com van plantejar el disc?

- Quan l’estàvem fent amb el nostre productor, Ken Stringfellow [The Posies, REM], ens plantejàvem si havíem de recollir el que teníem o fer un disc començant de zero. I al final hem fet un mig mig. És estrany, però hem fet un primer disc que és de transició.

 

- Es defineixen com a grup ‘country’, ‘americana’...?

- Tenim temes amb sons de molta tradició americana i cançons amb un so més dens. No sé cap on anirà perquè les noves són més intenses. No només pel que fa a la instrumentació, sinó també a electrificació. Hi ha folk però tot tendeix més cap al rock. Però no sabem cap on anem per ara. Estem en un punt que tenim clars el repertori i el directe, però anem pensant en cançons noves i què farem. El disc és molt nou però pensem en el següent. Això sí, està en un procés embrionari. Costa tornar a crear quan acabes de passar un any per fer un disc.

 

- En les lletres parlen de realitats molt diferents del que es pot desprendre del seu so.

- No tenim complexos a l’hora de parlar de les influències musicals. Però no parlarem dels trens del Mississipí perquè no hi hem estat mai i no ho coneixem. A l’hora d’etiquetar cançons sempre és molt sucós posar americana o country, però tenim molt de pop per les nostres influències anglosaxones. Al final acaba sent una barreja de tot. Arrosseguem una influència però no hi ha una obsessió per sonar yankee.

Comentarios
Multimedia Diari