Una desena de grups actuaran a la 5a edició del Festival Riubombori de l'Espluga de Francolí

Per primera vegada, enguany es comptarà amb un cap de cartell per reconèixer una trajectòria musical. Serà Sandra Sangiago

19 mayo 2017 22:35 | Actualizado a 22 mayo 2017 17:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La 5a edició del Riubombori, el festival de grups i cantautors de la Conca de Barberà, ja ha confirmat la participació d’una dotzena de formacions. Com cada any, la Cultural Jordi Francolí ha apostat per músics de la comarca, com Xavier Iborra o Anatòlia i les guineus, però també hi participaran bandes de les comarques veïnes, com Fito Luri, de Reus; Laia i les abraçades àrtiques, de Tarragona, o Marc Freixas i Albert Gàmez, d’Igualada.

El cicle, que se celebrarà el 4 de juliol al Jardí dels Francolins de l’Espluga, enguany comptarà amb un cap de cartell. Es tracta de Sandra Sangiao, que actuarà acompanyada dels components de Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra, amb aires balcànics i trajectòria internacional. Aquesta és una de les novetats de l’actual edició. Amb la incorporació d’un cap de cartell, l’organització vol destacar un projecte musical que d’alguna manera estigui vinculat amb el desaparegut Jordi Francolí.

El cartell comptarà també amb l’actuació del terrassenc Joan Boada Bandulimejant i la dels amics de la Batucada dels Diables de l’Espluga de Francolí, que seran els encarregats d’obrir el festival. D’altra banda, DJ Alexandre Bonanit, del Pinatell, tancarà la jornada.

Segons s’explica des de la Cultural, l’entitat organitzadora, els grups participants han estat escollits per una comissió de músics i gent vinculada a l’àmbit cultural seguint «criteris de participació que prioritza la música pròpia i la presentació de nou material». Així, l’objectiu del Riubombori és «descobrir, però també veure evolucionar els diferents projectes musicals».

Paral·lelament a les actuacions musicals, es desenvoluparan al llarg del dia un seguit d’activitats. Des de tallers per a infants a parades d’artesania, intervencions artístiques i propostes gastronòmiques, amb cervesa artesana, vins de la DO Conca de Barberà, sucs ecològics, entrepans i combinats.

Després que en l’edició passada es posés en marxa una campanya de micromecenatge a través de Verkami, enguany la Cultural ha tornat a apostar per aquest model de finançament.

Aquesta vegada, però, amb la venda d’una samarreta dissenyada per a l’ocasió per l’artista i dibuixant Joan Turú. Porta per eslògan ‘Sense pressa’ i es pot adquirir al preu de 10 euros a diversos establiments de la comarca i on-line. A més a més, el festival compta una vegada més amb el suport de comerços locals i diferents administracions, com el Consell Comarcal o l’Ajuntament.

Comentarios
Multimedia Diari