Basf invertirà 21 milions d'euros en l'ampliació d'una planta de Tarragona i crearà 30 nous llocs de treball

La companyia química alemanya vol millorar el centre de producció dedicat a la fabricació de fungicides líquids destinats a l'agricultura sostenible

ACN

Whatsapp
Imatge de la planta de BASF a Tarragona. Foto: ACN

Imatge de la planta de BASF a Tarragona. Foto: ACN

La química Basf ha aprofitat la presentació de resultats a l'estat espanyol del primer trimestre per anunciar una nova inversió a Tarragona aquest cop de 21 milions d'euros destinada a l'ampliació de la planta de fungicides líquids per a l'agricultura sostenible, cosa que suposarà la contractació de 30 nous professionals, segons ha informat la companyia. El centre que s'ampliarà és el de formulació d'agroquímics on es produeix la línia innovadora de fungicides líquids per a l'agricultura sostenible amb cultius d'alt rendiment. La nova línia de producció es posarà en marxa a finals de l'any vinent i es tracta de la inversió més important de Basf Espanyola en una única planta en els últims anys.

Erwin Rauhe, màxim responsable de les activitats de Basf en el sud d'Europa i conseller delegat de Basf Espanyola, ha destacat que l'ampliació de la planta més la contractació de 30 nous professionals permetrà incrementar la producció del centre en un 25% més.

El conseller delegat ha explicat que la inversió respon a un augment de la demanda d'aquests tipus de fungicides per part de la indústria agrícola. Es tracta d'una inversió que demostra que el polígon de Basf a Tarragona és el centre de producció més important de la companyia en el sud d'Europa, ha reblat.

La facturació creix un 12% el primer trimestre

 L'anunci de la nova inversió s'ha fet coincidir amb la presentació de resultats del primer trimestre de Basf Espanyola amb una facturació de 1.194 milions d'euros, un 12% més que el mateix període de l'any passat quan es van moure 1.069 milions d'euros. El creixement del sector en el primer període de l'any ha registrat una mitjana del 3,2%.

Les divisions de producte que més han contribuït en aquest augment del volum de negoci han estat el 'Functional Materials & Solutions', seguit de 'Performance Products' i d''Agricultural Solutions'.

El negoci de la divisió 'Coatings', dedicada principalment a la producció de pintures i recobriments destinats a la indústria de l'automòbil, ha estat un dels principals productes que han ajudat a l'increment del negoci agregat, gràcies a la recuperació del sector de vendes de cotxes.

Temas

  • ECONOMÍA

Comentarios

Lea También