Casa Coder modernitza el plat tradicional ou al niu

19 mayo 2017 19:37 | Actualizado a 21 mayo 2017 20:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El restaurant Casa Coder és conegut com «el local de la plaça Mercadal». Aquesta és la desena vegada que participa en el Ganxet Pintxo.

Aquest cop ho fa amb un plat completament tradicional: el que abans es deia «ou al niu». Els cuiners de Casa Coder han agafat una un plat típic i l’han modernitzat per convertir-lo en un ou al niu amb foie i carxofa. Es tracta d’un panet de Viena farcit amb ou, foie i carxofa i fornejat amb merenga salada. Sempre ben maridat amb una Estrella Damm. Amb aquesta petita tapa han aconseguit la combinació perfecta entre un pa cruixent i un ou al punt.

Casa Coder és un establiment emblemàtic de la ciutat, on el nom Coder precedeix la seva reputació. L’any 1993 es va decidir reconvertir el local en un restaurant, i el 1997 Gerard Guivernau va agafar-ne les regnes.

El més conegut d’aquest local són les seves tapes, elaborades amb productes frescos i que oscil·len entre un estil tradicional i innovador. «Fem coses que aquí no es veuen tant», explica Gerard Guivernau. Un exemple podrien ser els camarones de Cadis. Es tracta de productes de qualitat cuinats amb elaboracions bàsiques. Un toc de tapeo acompanyat d’un ambient rústic i d’aires del 1900 a l’interior, i de la plena ebullició de l’ambient de la plaça Mercadal a l’exterior. Dos ambients que connecten amb l’essència reusenca.

El restaurant és conegut entre els reusencs com el local de la plaça del Mercadal

Per als que prefereixen seure tranquil·lament, a Casa Coder elaboren un menú diari de 16 euros, que inclou primer, segon, a escollir cadascun entre vuit plats cadascun, postres, aigua i vi. Els caps de setmana el menú té un preu de 23 euros. Es tracta d’un menú força complet, d’estil mediterrani i on el client trobarà grans sabors en tots els seus ingredients.

El restaurant té una capacitat per a 70 comensals a la part superior i 30 en una sala inferior. Tota una experiència per a conèixer el Reus autèntic.

Comentarios
Multimedia Diari