Denunciats dos joves per apuntar amb un feix de llum l'helicòpter dels Mossos

Un d'ells va usar un punter làser i l'altre una llanterna, aquesta infracció pot ser sancionada amb una multa d'entre 30.001 i 600.000 euros

19 mayo 2017 16:13 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra de la Unitat de Seguretat Ciutadana de Premià de Mar van denunciar el divendres 17 de febrer a Cabrils i el diumenge 19 de febrer a Vilassar de Dalt dos joves menors d’edat que van posar en risc el pilotatge d’un helicòpter dels Mossos d’Esquadra en apuntar la tripulació amb un feix de llum. 

Els joves van cometre una infracció tipificada en la Llei Orgànica 4/2015, de 30 de març, de protecció de la seguretat ciutadana. Aquesta llei especifica que és una infracció molt greu projectar feixos de llum sobre els pilots o els conductors que puguin enlluernar-los o distreure’ls i provocar accidents. 

El primer cas va succeir divendres, 17 de febrer, a les 20.30 hores a Cabrils. El jove va dirigir una llanterna potent cap a l’helicòpter que estava fent tasques de seguretat ciutadana. La tripulació policial de la nau aèria va veure el jove i va avisar els agents que es trobaven a prop, els quals el van seguir fins a casa seva. Va ser allà on va ser denunciat administrativament per una infracció molt greu. 

El segon fet va succeir pels volts de les 19:30 hores de diumenge, 19 de febrer, quan un jove va encegar amb un punter làser el pilot de l’helicòpter dels mossos que es trobava realitzant tasques de seguretat ciutadana a Vilassar de Dalt. La tripulació policial va facilitar ràpidament la descripció del jove a les unitats de Seguretat Ciutadana que es trobaven treballant a la zona i va anar dirigint els agents cap al jove que fugia del lloc.

Poca estona després els agents van localitzar el menor que va ser identificat amb el grup de joves amb el qual anava. El jove també va ser denunciat. 

Aquest tipus d’infraccions poden ser sancionades amb una multa que pot oscil·lar dels 30.001 fins els 600.000 euros.

Comentarios
Multimedia Diari