Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El Govern aprova una llei de canvi climàtic que preveu un impost als vehicles més contaminants

Rull detalla que el gravamen es començarà a aplicar el 2018 als turismes i furgonetes que emetin més de 160 grams de CO2 per quilòmetre

ACN

Whatsapp
Volum de trànsit intens a l'AP-7 a l'alçada de Vilafranca del Penedès direcció Barcelona. Foto: ACN

Volum de trànsit intens a l'AP-7 a l'alçada de Vilafranca del Penedès direcció Barcelona. Foto: ACN

El Govern ha aprovat aquest dimarts el projecte de llei del canvi climàtic de Catalunya, que preveu gravar els vehicles que emetin més diòxid de carboni amb un nou impost progressiu. En la roda de premsa posterior al Consell Executiu, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha detallat que l’impost s’aplicarà a partir de 2018 als turismes i furgonetes que emetin més de 160 grams de CO2 per quilòmetre i que s’estendrà progressivament a la resta de vehicles. El conseller ha calculat que el propietari d’un cotxe mitjà que emeti entre 120 i 130 grams de CO2 pagarà menys de 5,5 euros anualment i que aquests tipus de vehicles no seran objecte de gravamen fins a l’any 2020.

Temas

  • CATALUNYA

Comentarios

Lea También