El Prat tindrà 144 policies extra abans de l’estiu i 80 nous verificadors

Millo es compromet que l’espera per a sortides no passarà dels 30 minuts, i que per a les arribades no serà de més de 45. L’objectiu és que demà passat, diumenge, ja es notin les noves mesures

26 mayo 2017 05:40 | Actualizado a 28 noviembre 2017 13:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’aeroport de Barcelona-el Prat comptarà amb 144 agents extra de la Policia Nacional abans de l’inici de la temporada d’estiu, així com amb 80 nous aparells verificadors (50 manuals i 30 automàtics, els anomenats ABC), per evitar les cues al control de passatgers.

El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, ho va anunciar ahir després de reunir-se al Prat amb els consellers de Territori i Empresa, Josep Rull i Jordi Baiget, respectivament; amb la directora de l’aeroport, Sonia Corrochano, i amb el tinent d’alcalde d’Empresa, Cultura i innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, entre altres càrrecs.

La trobada, en què van coincidir per primera vegada el Govern i la Generalitat per abordar la situació a l’aeròdrom del Prat, va servir també per fixar els estàndards de qualitat que s’hauran de seguir a partir d’ara en els controls de passatgers: entre 20 i 30 minuts d’espera per a les sortides i entre 40 i 45 minuts per a les arribades.

L’objectiu és que aquests terminis ja es puguin assolir en el pic de passatgers de demà passat, diumenge, quan l’aeroport barceloní ja disposarà d’una vintena dels nous verificadors manuals (deu van arribar dimecres), així com de 44 agents, 30 nous i 14 derivats d’altres serveis a la província.

«Aquí tindrem una prova de foc», va avisar ahir el conseller Rull, que lamentà que aquestes mesures no es prenguessin abans. Millo li va respondre que sí que hi va haver una previsió, encara que el conseller la desconegués, però que les circumstàncies finals van sobrepassar allò que s’havia imaginat.

En les pròximes setmanes, abans que arribi la temporada estival i l’increment de trànsit aeri corresponent, se sumaran un centenar d’agents que requereixen formació prèvia, i s’incorporaran la trentena de verificadors manuals que falten.

Aquestes mesures s’acompanyaran de la creació dels «jaqueta verda», un grup de treballadors que ajudaran els passatgers a utilitzar els verificadors ABC, actualment infrautilitzats.

Comentarios
Multimedia Diari