Els Nens eclipsen el sol a Llorenç del Penedès

Els vendrellencs fan la segona millor actuació de la seva història. La Jove completa el 3 i el 4 de 9 folrat i la Joves corona el 3de9f

19 mayo 2017 18:30 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Quatre de vuit amb agulla, tres de nou amb folre, quatre de vuit i pilar de set amb folre. Amb aquests castells completats ahir a Llorenç del Penedès, els Nens del Vendrell assolien la segona millor actuació de la seva trajectòria.

Les altes temperatures a plaça i el ritme enrellentit de la diada no van posar aturador als vendrellencs que tal com explicava el seu cap de colla, Pere Rovira, aquesta actuació ja entrava dins de la planificació de la temporada que es van marcar a començaments d’any.

«Vam voler obrir la diada amb el quatre de vuit amb l’agulla que, tot i haver-lo portat a plaça tan sols una vegada, li tenim molta confiança», deia Rovira. I descarregant-lo, encaraven amb molta empenta el gran objectiu del dia: el tres de nou folrat.

Les mides eren correctes, sonaven gralles i quints amunt. Però amb l’entrada de dosos, una forta sacsejada feia que la canalla no ho acabés de veure clar i decidissin desmuntar l’estructura. Però el joc només acabava de començar.

«Vam parlar amb els dosos i els hi vam preguntar si el volien tornar a fer i sí, ens van dir que sí!», recordava el cap de colla. I en el segon intent, i amb nervis ja fora, el castell es descarregava fent esclatar l’alegria de la colla. Posaven la cirereta a l’actuació amb el pilar de set amb folre.

A l’altra banda de plaça, la Jove de Tarragona arribava a Llorenç del Penedès després d’un intens cap de setmana i amb el record de dues caigudes en la mateixa diada fa un any. Però els liles no fallaven i completaven els dos castells bàsics de nou i estrenaven el tres de vuit amb l’agulla. Acabaven l’actuació amb el pilar de sis.

I la tercera colla a plaça, la Colla Joves Xiquets de Valls, començaven l’actuació descarregant un plàcid dos de vuit amb folre, però la diada se’ls hi torçava sorprenentment quan cedia el tres de nou amb folre a segona ronda. Tot i així, els diables vermells seguien amb el seu programa previst i a tercera ronda, descarregaven el quatre de vuit i tancaven l’actuació amb el pilar de cinc.

Els Pallaresos de 8

Els Xiquets de Tarragona no van poder ahir amb el tres de nou amb folre que, després d’un primer intent, el van desmuntar perquè l’estructura havia perdut les mides. Abans, però, sumaven un nou dos de vuit folrat i completaven l’actuació amb el tres i el quatre de vuit. A ronda de pilars, però, l’espadat amb canvis als pisos superiors, va quedar en intent.

Comentarios
Multimedia Diari