Junqueras proposa a Mas crear un govern de concentració 'simultàniament' a la convocatòria d'eleccions

En un article a 'El Periódico', el president d'ERC creu que és la manera de generar 'confiança per compartir un full de ruta i unitat d'acció'

19 mayo 2017 23:46 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El president d'ERC, Oriol Junqueras, creu que "no cal esperar a l'endemà de les eleccions per començar a fer-ho [govern de concentració] sinó que és possible i desitjable fer-ho simultàniament: treballar ja per un Govern de concentració d'ampli espectre i simultàniament convocar eleccions". Ho diu en un article a 'El Periódico', just l'endemà que els republicans donessin per fet un acord i que el Govern ho desmentís per ser una proposta alternativa a les tres del president de la Generalitat, Artur Mas. Junqueras es queixa de "l'excessiu període" en què s'ha debatut el com i aposta per un govern de concentració perquè "és imprescindible generar confiança per compartir un full de ruta i unitat d'acció".

 

Sota el títol '¡Som-hi, president!', Junqueras escriu: "La disposició d'ERC per participar en aquest Govern de concentració és absoluta. Hi ha qui hi ha dit que sense confiança no es pot avançar. Hi estem d'acord, cal generar aquesta confiança".

Junqueras reitera que dóna "per bona" la proposta de llistes feta per les entitats sobiranistes, "respectant la llibertat i la independència de les entitats i personalitats que es puguin veure concernides" i així fer possible que les eleccions siguin "abans de les municipals d'acord amb el desig i posició expressada per les mateixes entitats".

 

En aquest sentit, assegura que a partir d'aquesta proposta de la societat civil "ja hi ha un acord per celebrar una consulta definitiva sobre la independència aquest mes de març" que obri el "període constituent del nou país".

 

En el seu article Junqueras afirma que la presència d'ERC en aquest govern de concentració serviria per aportar una "sensibilitat social" que permetria respondre a les "necessitats quotidianes d'una societat que ha patit els estralls d'una crisi dura i llarga".

 

El líder d'ERC adverteix que el calendari deixa poc marge "abans no ens veiem submergits en el cicle electoral espanyol, abans no perdem la iniciativa política i social que ha fet vibrar la nostra societat".

Comentarios
Multimedia Diari