Más de Noticias

L'estiu ha començat i es podran veure eclipsis i pluges de meteorits

Aquest estiu es podrà veure un eclipsi lunar i un de solar, a més de diverses plujes de meteorits, com les Perseides.

Europapress

Whatsapp
Imatge de les Perseides, la pluja d'estels més famosa de l'estiu.

Imatge de les Perseides, la pluja d'estels més famosa de l'estiu.

L'estiu del 2017 ha començat aquest dimecres 21 de juny a les 06:24 hores, hora oficial peninsular, i durarà 93 dies i 15 hores, de manera que finalitzarà el 22 de setembre amb el començament de la tardor. Durant aquesta estació es produiran dos eclipsis, un de lunar i un altre de solar, i diverses pluges de meteorits, segons informa l'Observatori Astronòmic Nacional.

Exactament, el dia 7 d'agost hi haurà un eclipsi parcial de Lluna que serà visible a Austràlia, Àsia, Àfrica i Europa, i que des d'Espanya es podrà veure en les seves últimes fases, amb magnituds de 0,5 a les illes Canàries, 0,3 al sud-est de la península i 0,2 a l'interior i el nord peninsular. Per contra, a les illes Balears i l'extrem oriental de la península no serà visible. A Madrid, l'eclipsi s'iniciarà a les 20:45 hores i serà visible fins a la posta de sol a les 21:03 hores.

Més tard, el 21 d'agost, es produirà un eclipsi total de Sol, que serà visible als Estats Units, així com de manera parcial a la resta d'Amèrica, Àfrica i, abans de la posta de sol, a Europa. A Espanya es podrà observar a última hora de la tarda.

L'estiu també permetrà veure pluges de meteorits. Així, es podran observar les pluges d'estels que es produeixen puntualment, entre les que destaquen les Delta Acuáridas, el màxim ritme de les quals es produirà cap al 30 de juliol, i la més famosa de l'estiu, la de les Perseides, que el seu màxim serà cap al 12 d'agost.

Segons va avançar al gener l'astrònom Antonio Pérez Verde, s'estima que aquesta pluja tingui una activitat teòrica màxima de 150 meteorits hora, encara que la Lluna, al 72% d'il·luminació, estarà present durant tota la segona meitat de la nit, per la qual cosa les condicions no seran òptimes.

D'altra banda, durant aquest estiu, al matí el cel estarà dominat per Venus, i per Mart des de la meitat d'agost, mentre que als vespres seran visibles Júpiter i Saturn durant tota l'estació.

Així mateix, la primera Lluna plena de l'estiu es serà el 9 de juliol i la seguiran més els dies 7 d'agost i 6 de setembre. 

 

Temas

Comentarios

Lea También