Llargues cues al Prat pels nous controls antiterroristes

19 mayo 2017 15:28 | Actualizado a 23 mayo 2017 10:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els nous controls de passaports als aeroports que han entrat en vigor aquest mes d’abril, i que comporten que els passatgers hagin de mostrar els seus documents identificatius en entrar i sortir de l’espai Schengen (UE), van provocar ahir llargues cues en moments puntuals a l’aeroport del Prat-Barcelona.

L’increment dels controls d’entrada i sortida als aeroports forma part de les mesures antiterroristes posades en marxa en els diferents països europeus arran dels atemptats, i a l’aeroport de Barcelona van provocar ahir a mig matí, coincidint amb el pont de tres dies, aglomeracions de passatgers en el control de passaports de la Policia Nacional Espanyola, tant a l’entrada com a la sortida.

Aquesta situació va causar retards en alguns vols i, segons van indicar nombrosos passatgers a través de les xarxes socials, alguns dels vols van ser reprogramats per a una altra hora o simplement van quedar cancel·lats.

Passatgers afectats pels retards i per la reprogramació de vols van expressar la seva indignació a través de les xarxes socials pel fet d’haver hagut de fer cues de fins a tres hores de durada per passar el control de passaports, encara que cap a les 15 hores la situació va quedar normalitzada, segons van indicar a Efe fonts de l’aeroport de Barcelona.

Fonts policials consultades per Efe van atribuir a una «concatenació de factors» el col·lapse temporal del control de passaports a causa de les noves mesures adoptades des del 7 d’abril en aquest servei, l’«allau» de vols i passatgers de dissabte a la nit i d’ahir diumenge, la «falta d’informació al respecte per part de l’aeroport», la vigilància que cal fer en zones d’obres de l’aeroport, i diversos incidents (detencions, passaports falsos i menors mal acreditats) que van obligar la Policia Nacional a redoblar la seva feina. La policia tem que, si no hi ha més coordinació i es va amb més temps a l’aeroport, que les llargues cues que es van registrar ahir al migdia es puguin tornar a repetir.

Comentarios
Multimedia Diari