L'onada de fred glacial a Europa provoca una vintena de morts

Deu persones han mort de fred en dos dies a Polònia, on les temperatures han caigut per sota dels -20º

19 mayo 2017 16:49 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Europa pateix des d’ahir dissabte una onada de fred glacial amb temperatures polars que han causat una vintena de morts (17 d’ells a Polònia i Itàlia), han paralitzat sota la neu a Istanbul i han deixat a Moscou el Nadal ortodox més fred en 120 anys.

Deu persones han mort de fred en dos dies a Polònia, on les temperatures han caigut per sota dels -20º Celsius en algunes regions, segons va anunciar ahir el Centre de Seguretat Nacional (RCB). El balanç de víctimes podria agreujar-se aquest cap de setmana ja que la temperatura romandrà per sota de -20º C.

A Itàlia, almenys set persones han mort en les últimes 48 hores, cinc d’elles sense sostre que es trobaven al carrer malgrat les mesures preventives adoptades per les autoritats. Itàlia registra importants nevades, particularment en el centre, a les comunes de Amatrice i Accumoli, afectades pels terratrèmols, i un partit de la Sèrie A de futbol, el Pescara-Fiorentina previst per avui diumenge, ha estat suspès a causa de les condicions climàtiques.

Moscou, on les temperatures van caure a uns -30 graus durant la nit, ha viscut el Nadal ortodox més fred en 120 anys, segons l’agència oficial RIA Novosti. A Sant Petersburg, on la temperatura va baixar fins -24 graus, la policia va trobar el cos d’un home mort d’hipotèrmia a la nit de divendres.

Una tempesta de neu va assotar ahir dissabte la megalòpolis turca d’Istanbul, paralitzant la ciutat i provocant l’anul·lació de centenars de vols i la interrupció del trànsit a l’Estret del Bòsfor. Les previsions meteorològiques anuncien neu per a tot el dia, tot i que la tempesta remetrà a la tarda. No obstant això les temperatures romandran sota zero en els pròxims dies.

Entre divendres a la nit i dissabte al matí uns 40 centímetres de neu van cobrir Istanbul, pertorbant fortament el trànsit. La companyia aèria Turkish Airlines va haver de anul·lar almenys 500 vols en dos dies, als aeroports Atatürk i Sabiha Gökçen, ja que les condicions meteorològiques afecten la visibilitat dels pilots.

A la veïna Bulgària, els cossos de dos migrants clandestins iraquians van ser trobats congelats divendres en un bosc de la muntanya de Strandja (al sud-est), prop de la frontera amb Turquia.

Comentarios
Multimedia Diari