Mariano Rajoy espera no haver de suspendre l'autonomia de Catalunya

El president espanyol ha subratllat que "el Govern sap el que ha de fer" i no li tremolarà el pols a l'hora de prendre les decisions que hagi de prendre

19 mayo 2017 21:24 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El president del Govern, Mariano Rajoy, confia no haver de posar en marxa l'article 155 de la Constitució i suspendre l'autonomia de Catalunya davant els plans independentistes dels partits sobiranistes.

"No m'agradaria arribar a això", ha afirmat Rajoy en una entrevista a la cadena SER, en la qual ha apostat per actuar amb "prudència i proporcionalitat" davant el desafiament independentista.

El president del Govern ha defensat no moure's "amb ansietat" davant la proposta independentista presentada ahir al parlament català, però ha garantit que la recorrerà quan els serveis jurídics de l'Estat ho considerin oportú.

Rajoy ha subratllat que "el Govern sap el que ha de fer" i no li tremolarà el pols a l'hora de prendre les decisions que hagi de prendre.

Per a ell, la Constitució té instruments suficients per garantir la unitat d'Espanya, la sobirania nacional i la igualtat dels espanyols, i "amb proporcionalitat" i veient els esdeveniments que es vagin produint, anirà actuant.

Davant la possibilitat que es recorri ja aquesta proposta, com demana Ciutadans, ha instat a no actuar amb ansietat i ha explicat que s'actuarà quan els serveis jurídics ho diguin.

"Primer les coses s'estudien i després es prenen decisions sense equivocar-nos i sense sobreactuar", ha assenyalat abans de demanar tranquil·litat a tots els espanyols perquè el procés independentista "no tirarà endavant".

En aquest sentit, ha explicat que el que farà el Govern és aplicar la llei, però ha rebutjat entrar en detalls sobre les mesures que adoptaria.

Sobre aquest article 155 de la Constitució que permet la suspensió d'una autonomia, Rajoy ha insistit que no li agradaria haver d'aplicar-lo.

Comentarios
Multimedia Diari