Más de Noticias

Montull, disposat a confessar el suposat finançament il·legal de CDC a canvi de rebaixar la pena a la seva filla

La mà dreta de l'expresident del Palau de la Música Fèlix Millet ha ofert aquest acord a la Fiscalia

Whatsapp
Fèlix Millet i Jordi Montull, en una comparecencia davant els jutjats. ACN

Fèlix Millet i Jordi Montull, en una comparecencia davant els jutjats. ACN

Jordi Montull, mà dreta de l'expresident del Palau de la Música Fèlix Millet, ha proposat a última hora un pacte al fiscal per rebaixar la pena a la seva filla, que afronta 26 anys de presó, a canvi de confessar la seva implicació en l'espoliació i donar informació sobre el suposat desviament de fons a CDC.

Segons han revelat a Efe fonts pròximes a les negociacions, que estan en marxa des de fa dies, la defensa de Jordi Montull i de la seva filla Gemma, exdirectora financera del Palau, ha ofert aquest acord a la Fiscalia, que en cas produir-se l'esmentada confessió podria acabar rebaixant la seva petició de pena en les conclusions definitives del judici, que s'inicia demà amb el tràmit de qüestions prèvies.

Jordi Montull, que igual que Millet ha negat sempre qualsevol relació de CDC amb el presumpte pagament de comissions a través del Palau, busca amb la seva oferta atenuar una eventual condemna a la presó de la seva filla, que no és previsible que arribi a gaudir dels beneficis penitenciaris dels quals el seu pare i el propi Millet podrien ser mereixedors per la seva avançada edat i el seu precari estat de salut.

Si arribés a bon port l'acord, el fiscal podria rebaixar fins a tres anys de presó -dos d'ells substituïbles per multa- la seva petició de condemna de Gemma Montull mitjançant l'aplicació de circumstàncies atenuants, previsiblement una d'elles la de confessió.

L'objectiu de la defensa dels Montull seria implicar en aquest possible pacte, que no encara no està tancat, la resta d'acusacions particulars i populars, per assegurar-se així que el tribunal no pugui imposar a l'exdirectora financera una pena superior a l'acordada.

De fet, segons apunten les mateixes fonts, representants de les cinc acusacions personades en la causa s'han trobat en una reunió celebrada la setmana passada en la qual van explorar les possibilitats d'aquest acord proposat pels Montull.

Aquest acord entre totes les acusacions es presenta ardu, tenint en compte que una d'elles és la del Palau de la Música, que demana 81 anys de presó per a Millet, Montull i la filla d'aquest, sense exigir a CDC cap responsabilitat pels 6,6 milions d'euros en comissions de la constructora Ferrovial que el jutge creu que es va embutxacar la formació a través de l'entitat cultural.

Una altra de les acusacions que podrien suposar un escull per a un pacte amb els Montull és la del Consorci del Palau de la Música, entitat que vehicula els fons públics de què es nodreix l'entitat cultural i de la qual formen part la Generalitat, el Ministeri de Cultura i l'Ajuntament de Barcelona.

L'acord, en cas de fructificar, es materialitzaria en una rebaixa de petició de penes en el tràmit de conclusions definitives, al final del judici, previst per a finals de juny, un cop la sala hagi tingut ocasió d'escoltar la declaració dels acusats, que començarà el 8 de març amb l'esperat interrogatori de Millet i els Montull, així com els testimonis i pèrits del cas.

Fonts coneixedores de la negociació assenyalen que en cap cas està previst que acusacions i defenses pactin acords de conformitat, ni tan sols parcials, que evitin la celebració del judici.

L'espoliació del Palau de la Música, xifrat en més de 30 milions d'euros, asseu des de demà a la banqueta els exresponsables de l'entitat, així com l'extresorer de CDC Daniel Osàcar, que afronta set anys i mig de presó pel seu paper de mediador en el suposat pagament de comissions de la constructora Ferrovial a la formació a canvi de l'adjudicació d'obres públiques durant els governs de Jordi Pujol.

L'extinta formació convergent afronta el judici amb quinze de les seves seus embargades pel jutge, per assegurar que faci front a una eventual condemna com a responsable civil a títol lucratiu del saqueig.

Temas

  • CATALUNYA

Comentarios

Lea También